Srijeda, 20. listopada 2021.

Dobra vijest za mještane bukovečkog kraja: provodi se rekonstrukcija traktorskog puta u šumsku cestu – Put u Križančiji

Projektom će se urediti postojeći put u adekvatnu šumsku cestu, koja će zadovoljiti osnovne potrebe svih mještana s tog područja koji će se koristiti istim

Preporučujemo

Općina Mali Bukovec kao investitor provodi projekt pod nazivom “Rekonstrukcija traktorskog puta u šumsku cestu – Put u Križančiji”.

“Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u okviru Mjere M04 ‘Ulaganja u fizičku imovinu’, Podmjere 4.3. ‘Potpora za ulaganja u infrastrukturu vezano uz razvoj, modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva’, tipa operacije 4.3.3. ‘Ulaganje u šumsku infrastruktutu’ iz Programa ruralnog razvoja Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, sufinancira ovaj projekt iznosom od 704.977,20 kuna, dok će se ostatak financirati iz proračuna općine Mali Bukovec”, istaknuli su iz općinske uprave na čelu s načelnikom Darkom Markovićem.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 706.041,45 kuna.

Projektom će se urediti postojeći put u adekvatnu šumsku cestu, koja će zadovoljiti osnovne potrebe svih mještana s tog područja koji će se koristiti istim.

Osim praktičnih razloga, lakšeg dolaska do svojih šuma/šume, put će predstavljati i adekvatno šetalište za sve posjetitelje koji će se htjeti opustiti u prirodi i tako iskoristiti slobodno vrijeme.

Ukupna dužina projektirane trase je 931,04 metara, a širina 4 metara.

Planirani završetak provedbe projekta je ove godine.

Najnovije objave