Utorak, 6. lipnja 2023.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Legrad dobilo dron

Telemach je raspisao natječaj za donaciju 10 dronova vatrogasnim društvima, a DVD Legrad se prijavio te bio odabran između 137 prijava

Hrvatska tvrtka Telemach je u sklopu natječaja Dronacija Dobrovoljnom vatrogasnom društvo Legrad donirala dron za brže i učinkovitije intervencije.

Krajem 2020. Telemach je raspisao natječaj za donaciju 10 dronova vatrogasnim društvima, a DVD Legrad se uspješno prijavio te bio odabran između 137 prijava.

Svečano uručenje drona održalo se u četvrtak, a nazočili su Mirjana Grubešić iz tvrtke Telemach, zapovjednik VZO Legrad Darko Piškor, zapovjednik DVD Legrad Josip Kefelja, općinski načelnik Ivan Sabolić, zamjenik predsjednika VZŽ Vladimir Piškor, županijski izvjestitelj za vatrogastvo Krešimir Juratović te članovi DVD Legrad.

Zapovjednik VZO Legrad Darko Piškor zahvalio je na donaciji te predstavio kako će se koristiti dron, a Mirjana Grubešić je predstavila program Dronacija koji traje od 2017. godine te pohvalila prijavu i rad DVD Legrad.

“Dron je došao u prave ruke i ovdje neće samo stajati već će biti korišten u preventivi, zaštiti i intervencijama”, istaknuo je općinski načelnik Ivan Sabolić te zahvalio tvrtki Telemach na odabiru DVD-a Legrad za donaciju.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti