Petak, 3. veljače 2023.

Dogradonačelnica Koprivnice Ksenija Ostriž: ‘Krećemo u obnovu fasade Merićeve zgrade’

Imamo ideja, ali još nemamo dovoljno sredstava za totalnu renovaciju jer je zaštićena zgrada i potrebno je obnoviti ju u skladu s konzervatorskim smjernicama. No, krenuli smo polako. Boju je odabrao konzervator, napisala je Ksenija Ostriž

Preporučujemo

Koprivnička dogradonačelnica Ksenija Ostriž na svom je Facebook profilu objavila kako se kreće u ušminkavanje Merićeve zgrade u samom centru grada, na uglu Zrinskog trga i Trga bana Jelačića.

“Konačno. Evo jedna fotka za uspomenu. Skidaju se zaštitne mreže i skele i ide nova fasadica stare Merićeve. Imamo ideja, ali još nemamo dovoljno sredstava za totalnu renovaciju jer je zaštićena zgrada i potrebno je obnoviti ju u skladu s konzervatorskim smjernicama. No, krenuli smo polako. Boju je odabrao konzervator”, napisala je Ksenija Ostriž.

Jedan komentator ispod njezine objave podržao je ideju o ušminkavanju Merićeve zgrade, ali je rekao da se nada da se “takva lepo pofarbana nebu sama od sebe zrušila”.

Dogradonačelnica mu je odgovorila kako se i ona nada da se zgrada neće sama od sebe srušiti. Kazala je da se konstruktivna obnova radi iznutra.

“Po fasadi ne daju ‘prčkati’, samo obnoviti, tak da prve kunice koje nagrebemo, a da ne budu išle u vrtić ili školu, idu u nju”, kazala je Ksenija Ostriž, dodavši kako su prijavljeni neki projekti za Merićevu zgradu pa ostaje za vidjeti kako će se stvari odvijati.

Doznajemo da bi obnova fasade trebala koštati negdje oko 280.000 kuna + PDV.

Podsjetimo, u samom središtu Koprivnice u tijeku je rekonstrukcija glavnih trgova, a ušminkavanje Merićeve zgrade sigurno će doprinijeti još ljepšem dojmu cijele priče. Ipak, dugogodišnji problem oronule Merićeve zgrade, jasno je kao dan, trebat će što prije kvalitetno i dugoročno riješiti.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti