Srijeda, 21. veljače 2024.

U Koprivnici počela tradicionalna podjela uskrsnica umirovljenicima i osobama s invaliditetom

Koprivnica je i dalje jedan od rijetkih hrvatskih gradova koji je svojim umirovljenicima osigurava uskrsnicu i božićnicu, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić

- Oglas -

Grad Koprivnica u ponedjeljak je započeo s podjelom uskrsnica za sve umirovljenike s prebivalištem na koprivničkom području, kao i za osobe s invaliditetom korisnicima osobne invalidnine čija mirovina (tuzemna i inozemna) za veljaču zajedno s dodacima ne prelazi iznos od 2000 kuna

“Važno je za naglasiti da smo već na prvoj sjednici Gradskog vijeća u ovoj godini dizali socijalna prava za 20 posto. Isto tako pratimo što se događa na državnoj razini po tom pitanju i mogu reći da ćemo kao Grad ponovni biti spremni intervenirati i pomoći najpotrebitijima”, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić te naglasio da je Koprivnica i dalje jedan od rijetkih hrvatskih gradova koji je svojim umirovljenicima osigurava uskrsnicu i božićnicu.

Podsjetimo, u gradskom proračunu osigurano je 225.000 kuna za uskrsnice u iznosu od 200 kuna.

- Oglas -
Podjela uskrsnica u Koprivnici
Podjela uskrsnica u Koprivnici // Foto: Grad Koprivnica

Svoje uskrsnice umirovljenici mogu podići na temelju predočene osobne iskaznice i dokaza o visini mirovine za veljaču prema rasporedu koji će trajati do petka, 8. travnja, u dvorani koprivničkog Doma mladih u Ulici Hrvatske državnosti 10.

“Svi oni koji iz opravdanih razloga neće moći podići uskrsnicu prema navedenom rasporedu, moći će se obratiti upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Koprivnice, Zrinski trg 1, prizemlje, soba br. 2, od 11. do 15. travnja radnim danom od 9 do 13 sati, uz predočenje osobne iskaznice i dokaza o visini mirovine za veljaču”, stoji na službenim stranicama Grada Koprivnice.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti