Nedjelja, 7. kolovoza 2022.

Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije dobio dva nova vozila vrijedna 180.000 kuna

Ravnateljica Doma zdravlja Mirjana Hanžeković najavila je i nova ulaganja u Domu zdravlja, a koja se odnose na rekonstrukcije ordinacija

Preporučujemo

U ponedjeljak je ispred zgrade Županijske uprave održana primopredaja dva nova vozila Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije namijenjena za mobilni palijativni tim i patronažnu službu.

Ravnateljica Doma zdravlja Mirjana Hanžeković istaknula je kako će dva nova vozila ukupne vrijednosti 180.000 kuna dodatno upotpuniti postojeći vozni park koji broji 30-ak vozila, a koristit će se za potrebe patronažne službe na područje općine Gola te mobilnog palijativnog tima Županijskog Doma zdravlja koji je u osnivanju.

Mirjana Hanžeković i Darko Koren
Mirjana Hanžeković i Darko Koren // Foto: kckzz.hr

Također, ravnateljica Hanžeković je najavila i nova ulaganja u Domu zdravlja, a koja se odnose na rekonstrukcije ordinacija.

“Korak smo do formiranja palijativnog tima jer sve je veća potreba za palijativnom skrbi u koju se premalo ulaže i to nam mora biti jedan od prioriteta. Uz to, čeka nas i rekonstrukcija stomatološke ordinacije u Svetom Ivanu Žabnu vrijedna 190.000 kuna, fizikalne ordinacije u Đurđevcu u iznosu 150.000 kuna te rekonstrukcija ordinacije opće obiteljske medicine u Đelekovcu“, naglasila je Hanžeković te zahvalila djelatnicima i Županiji na pomoći koja brine da i u teškim vremenima svim stanovnicima bude dostupna kvalitetna zdravstvena zaštita.

Ključeve vozila ravnateljici Hanžeković uručio je župan Darko Koren te istaknuo kako se time nastavlja proces obnove voznog parka županijskih zdravstvenih ustanova.

“Neke županije imaju problem što su im vozila zdravstvenog sustava stara i po 15 godina, kod nas je to u prosjeku tri godine te raspolažemo s izuzetno vrijednim voznim parkom koji može i mora zadovoljiti sve potrebe koje imamo. Također, povezanost i suradnja naših zdravstvenih ustanova izuzetno je dobra i one funkcioniraju kao jedinstven sustav, na korist i zadovoljstvo naših građana”, rekao je župan Koren.

Primopredaji vozila prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnice Melita Ivančić i Maja Blažek te ravnatelji i zaposlenici županijskih zdravstvenih ustanova, priopćili su iz Koprivničko-križevačke županije.

- Advertisement -

Najnovije objave