Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Donosimo vam detaljan program bogate proslave Dana općine Đelekovec

Općina Đelekovec ove godine obilježavanje svojih dana po prvi puta organizira u suradnji s Turističkom zajednicom područja Središnja Podravina kojoj se nedavno pridružila

- Oglas -

Ovogodišnje obilježavanje Dana općine Đelekovec započet će već u ponedjeljak, 27. svibnja, kada će se u Domu kulture Pajo Kanižaj održati prezentacija razglednica i suvenira Đelekovca te prezentacija izrade požiraka. Uz to bit će i kulturno-umjetnički program, a svi su dobrodošli.

Općina Đelekovec ove godine obilježavanje svojih dana po prvi puta organizira u suradnji s Turističkom zajednicom područja Središnja Podravina kojoj se nedavno pridružila. Osim toga, u organizaciju mnogobrojnih događanja uključene su sve udruge i ustanove s područja općine Đelekovec.

Na samo Tijelovo u četvrtak, 30. svibnja, osim vjerske proslave bit će i proščenje u središnjem parku u Đelekovcu uz sajam domaćih proizvoda i rukotvorina u poslijepodnevnim satima (od 14 do 18 sati) kada ćete se moći okrijepiti lepinjama koje će pripremati članice Društva žena iz Đelekovca. U 18 sati NK Osvit organizira utakmicu mlađih uzrasta i veterana, a već u 19 sati pod velikim šatorom započet će nastup Tamburaša bez imena.

- Oglas -

Istaknimo i da će od 10 sati trajati likovna kolonija koju organiziraju članovi udruge Vendi u etno-parku Mladena Levaka.

Proslava se nastavlja u petak, 31. svibnja, sportskim susretima Društva žena iz Đelekovca koji će se održati na školskom igralištu od 17 sati, a u 19 sati slijedi program u Domu kulture Pajo Kanižaj. I u petak će biti zabava pod šatorom iza Doma kulture uz Pozitivo band koji će započeti s nastupom u 19.30 sati.

Nedjelja, 2. lipnja, rezervirana je za Kup Tijelova koji organizira ŠRK iz Đelekovca na Betonari, a u poslijepodnevnim satima u Lovačkom domu članovi Lovačke udruge Lisica organiziraju druženje uz podjelu srnećeg gulaša za sve mještane te gađanje glinenih golubova i zabavu uz legendarnog Franju Barića.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Đelekovec održat će se u petak, 7. lipnja, u 12 sati u društvenom domu u Imbriovcu, a u programu će sudjelovati polaznici osnovne škole i članovi udruge Vendi. Na svečanoj sjednici bit će dodijeljena i javna priznanja zaslužnim mještanima.

Načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec
Načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec // Foto: Zvonimir Markač

U subotu, 8. lipnja, održat će se tradicionalna biciklijada koju Općina Đelekovec organizira u suradnji sa susjednim općinama Peteranec i Drnje. Biciklijada će prolaziti kroz Đelekovec u prijepodnevnim satima te se već sada pozivaju svi željni rekreacije i zdravog druženja da se pripreme za ovu biciklijadu.

- Oglas -

Prezentacija projekta DRAVA LIFE održat će se također u sklopu obilježavanja Dana općine Đelekovec, i to u ponedjeljak, 10. lipnja, u mjesnom vatrogasnom domu. U organizaciju ove prezentacije uključeni su WWF iz Austrije i članovi udruge Zeleni Osijek, a bit će održana konferencija za novinare te edukacija učenika Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine, dok će u poslijepodnevnim satima biti promocija knjige i filma. Naime, Općina Đelekovec je prva općina prijatelj bregunica te će sve o ovoj temi biti rečeno na prezentaciji.

Bogat program Dana općine Đelekovec završit će školskom priredbom u utorak, 11. lipnja, u 18 sati, odnosno vrtićkom završnom priredbom u četvrtak, 13. lipnja, u 17 sati. Obje priredbe održat će se u Domu kulture Pajo Kanižaj u Đelekovcu.

Detaljan program proslave Dana općine Đelekovec možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti