Utorak, 9. kolovoza 2022.

Družionica Muzeja Grada Đurđevca: najmlađi istraživali utvrdu Stari grad

Uz druženje s muzejskim osobljem i voditeljicama radionice Martinom Makar i Editom Janković Hapavel zavirili su u prošlost najprepoznatljivijeg i najsačuvanijeg spomenika kulture Republike Hrvatske

Preporučujemo

Muzej Grada Đurđevca za svoje najmlađe je, kao i svake godine, pripremio sadržajne radionice, odnosno družionice, koje će se održavati jednom tjedno, tijekom srpnja i kolovoza.

Prva, za koju se pokazao veliki interes, održana je u prostorima muzeja, a najmlađi su imali priliku upoznati se sa sadržajima u muzeju, povijesti utvrde, kao i zanimljivim arhitektonskim detaljima. Šetnja uokolo utvrde otkrila je kakvog je ona oblika, kakvi su zidovi te kako utvrda nema, što često najmlađi misle, podrume niti tamnice. Tako su se najmlađi imali prilike upoznati i s pojmovima poput atrij, veža, kolobran, različitim prozorskim otvorima i tako dalje.

Uz druženje s muzejskim osobljem i voditeljicama radionice Martinom Makar i Editom Janković Hapavel zavirili su u prošlost najprepoznatljivijeg i najsačuvanijeg spomenika kulture Republike Hrvatske.

Sljedeća po redu družionica održat će se u srijedu, 13. srpnja, s početkom u 10 sati, a na njoj će djeca upoznati djela Friedensreicha Hundertwassera i japanskog Shoichija Hasegawe.

- Advertisement -

Najnovije objave