Četvrtak, 8. lipnja 2023.

Đurđevac je prepoznatljiva kulturno-turistička destinacija: nastavljen porast broja posjetitelja i noćenja

Grad Đurđevac i Turistička zajednica Grada Đurđevca u suradnji s gradskim ustanovama i udrugama s područja grada tijekom protekle godine organizirali su niz manifestacija i kulturnih događaja

Prema podacima đurđevačke Turističke zajednice u 2022. godini nastavlja se bilježiti porast broja dolazaka posjetitelja, broj noćenja, ali i povećanje broja smještajnih kapaciteta.

Zabilježeno je tako 13.330 noćenja što je u odnosu na 2021. godinu i ostvarenih 13.036 noćenja, porast od 2,26 %. Broj turističkih dolazaka povećan je 10,28 % u odnosu na 2021. godinu, odnosno 2022. godine ostvareno je 5825 turističkih dolazaka, dok je godine prije ostvareno 5282 dolazaka.

Grad Đurđevac i Turistička zajednica Grada Đurđevca u suradnji s gradskim ustanovama i udrugama s područja grada tijekom protekle godine organizirali su niz manifestacija i kulturnih događaja.

Kolinjefest, Mali fašenk, Đurđevo v Đurđevcu, 54. obljetnica Picokijade, Summer Cock festival, Dani zlevanke, proslava Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, Jesen v Đurđevcu, Dani voća, Dani meda, Zlatna jesen i Advent u Đurđevcu samo su neki od događaja od njih ukupno oko 200 organiziranih unutar 100 dana koje je posjetilo preko 100.000 posjetitelja.

Isto tako, rekordnu posjećenost zabilježili su turistički sadržaji vezani uz utvrdu Stari grad te Muzej Grada Đurđevca.

Interpretacijski centar Picokijade, Hrvatska Sahara s devama i domaćim životinjama, novootvoreni Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci, Đurđevačka vinska cesta, brojni animatorski programi zahvaljujući suradnji s Gradom i gradskim institucijama te iznimnim promidžbenim aktivnostima, studijskim putovanjima i online ponudama svake godine privlači sve više posjetitelja.

Tako je multimedijalni Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci, koji je 2022. dobio čak dvije prestižne nagrade – Suncokret ruralnog turizma i Simply the best, posjetilo čak 10.000 posjetitelja, mini zoo vrt Hrvatsku Saharu 11.000 posjetitelja, a Muzej Grada Đurđevca njih oko 10.000.

Razvoj i povećanje turističkih sadržaja počeli su pratiti i mali OPG-ovi te privatni iznajmljivači s otvaranjem smještajnih jedinica. U 2022. godini vrata su otvorila tri nova subjekta, jedan na Đurđevačkoj vinskoj cesti te dva u centru Đurđevca, sveukupno 11 novih kreveta.

Cijelu fotogaleriju brojnih turističkih sadržaja na đurđevačkom području možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti