Petak, 24. rujna 2021.

Đurđevac: roditelji srednjoškolaca i učenika Odjela za djecu s teškoćama mogu predati zahtjev za sufinanciranje knjiga i radnih bilježnica

Ovo je već šesta godina kako Đurđevac sufinancira nabavu udžbenika i radnih bilježnica te na taj način pomaže roditeljima, rekao je Lacković

Preporučujemo

Gradsko vijeće je u petak, jednoglasno donijelo odluku o sufinanciranju nabave udžbenika, radnih bilježnica i radnih materijala za sve učenike Osnovne škole Đurđevac, srednjoškolce i polaznike Odjela za djecu s teškoćama u razvoju.

“Ovo je već šesta godina kako Đurđevac sufinancira nabavu udžbenika i radnih bilježnica te na taj način pomaže roditeljima. Ove su godine zaista svi u cijelosti oslobođeni bilo kakvih troškova”, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković te je dodao kako je važno ulagati u školstvo i znanje jer su upravo djeca budućnost grada.

“U proračunu za ovu godinu osigurali smo 500.000 kuna za nabavu udžbenika za srednjoškolce te radnih bilježnica i radnih materijala za osnovnoškolce. Nadovezali smo se na odluku Vlade koja u punom iznosu financira nabavu kompleta udžbenika za osnovnoškolce, Đurđevac će u cijelosti financirati nabavu radnih bilježnica i obveznih radnih materijala, likovna mapa i pribor za tehničku kulturu, za sve osnovnoškolce što po učeniku iznosi oko 500 kuna”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

“I ove godine se sufinancira nabava školskog pribora u iznosu od 500 kuna za sve učenike Odjela za djecu s teškoćama, što uključuje i djecu koja dolaze iz okolnih općina”, naglasio je gradonačelnik.

Udžbenici, radne bilježnice i radni materijali učenike Osnovne škole u Đurđevcu dočekat će u školi na klupama tako da roditelji ne moraju posebno naručivati radne bilježnice i materijale.

Roditelji srednjoškolca i učenika polaznika Odjela za djecu s teškoćama kao i do sada podnosit će u Gradsku upravu zahtjeve za sufinanciranje nabave udžbenika uz te će uz zahtjev morati priložiti račun, a sredstva će biti isplaćena na račune roditelja, odnosno skrbnika.

Prvi školski dan prvašiće će Grad razveseliti novim pernicama kako bi im se uljepšao početak školovanja i olakšalo svladavanje školskih obveza.

Mole se roditelje srednjoškolca i učenika polaznika Odjela za djecu s teškoćama da podnesu zahtjeve za sufinanciranje u nabave udžbenika i radnih materijala.

Roditelji mogu poslati popunjeni zahtjev uz priložene račune za radne bilježnice, dokaze o prebivalištu oba roditelja i presliku tekućeg računa na mail racunovodstvo@djurdjevac.hr, zahtjev se može predati svaki radni dan od 8 do 16 sati na porti u zgradi Gradske uprave.

ZAHTJEV-ZA-SUFINANCIRANJE-NABAVE-OSNOVNOŠKOLSKIH-UDŽBENIKA-I-RADNIH-BILJEŽNICA-ZA-ŠKOLSKU- PDF

ZAHTJEV-ZA-SUFINANCIRANJE-NABAVE-OSNOVNOŠKOLSKIH-UDŽBENIKA-I-RADNIH-BILJEŽNICA-ZA-ŠKOLSKU-doc

Najnovije objave