Ponedjeljak, 11. prosinca 2023.

Đurđevačka poduzetnička zona dobiva novog investitora, planira se zapošljavanje 43 osobe

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković izrazio je zadovoljstvo zbog konstantnih ulaganja na đurđevačkom području

- Advertisement -

Poduzetnička zona A-Sjever u Đurđevcu dobiva još jednog novog investitora, a uz to će se otvoriti i nova radna mjesta pa će tako nakon izgradnje prvih pogona u zoni uskoro će niknuti i nove proizvodne te skladišne hale.

“Riječ je o tri parcele ukupne površine od oko 4,3 hektara. Radi se o projektu tvrtke LDC Agro koja je u vlasništvu Osatine. Namjena je izgradnja objekta za čuvanje i pakiranje poljoprivrednih proizvoda i pratećih objekata s 12 rashladnih komora za čuvanje preko 5000 tona povrća i ukupnog obrtaja godišnje do 20.000 tona. U ovom projektu je planirano zapošljavanje 43 osobe, a ukupna vrijednost investicije iznosi 24,4 milijuna eura bez PDV-a i taj projekt je u planu već duže vrijeme. Plan je da se projekt realizira 50 posto u ovoj godini i 50 posto u sljedećoj godini. Novi objekt će proizvoditi vlastitu energiju iz sunčane elektrane te će se tako smanjiti emisija CO2, a i proizvodit će se ekološki čista energija”, rekao je đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči te napomenuo kako postoji interes za ostatak zone i kako vjeruje da će cijela nova zona biti u funkciji.

Hrvoje Janči i Željko Lacković
Hrvoje Janči i Željko Lacković // Foto: djurdjevac.hr

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković izrazio je zadovoljstvo zbog konstantnih ulaganja na đurđevačkom području.

- Advertisement -

“Interes za preostale parcele u novoj poduzetničkoj zoni postoji, pa s pravom očekujemo novi gospodarski uzlet kojim će se gradska ulaganja u poduzetništvo višestruko isplatiti. Već sad razmišljamo o proširenju poslovnih zona”, rekao je Lacković te dodao kako je popunjavanje zone pozitivan iskorak i smjer za Đurđevac i mještane.

Potrebno je napomenuti kako poduzetnici u Đurđevcu mogu ostvariti značajne olakšice. U prvom redu to je umanjenje kupoprodajne cijene građevinskog zemljišta te oslobođenje od plaćanja komunalne naknade, istaknuli su iz đurđevačke gradske uprave.

Za građevine namijenjene proizvodnim djelatnostima investitori su oslobođeni od plaćanja komunalnog doprinosa u 100-postotnom iznosu. Za građevine namijenjene neproizvodnim djelatnostima investitori su oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa za svakog novozaposlenog radnika s područja Đurđevca u iznosu od dva posto, a za svakog novozaposlenog radnika izvan đurđevačkog područja u iznosu od jedan posto.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti