Subota, 30. rujna 2023.

Gradonačelnik Đurđevca Janči: ‘Očekujemo da ćemo ponovno biti u TOP 10 gradova po povlačenju EU sredstava’

Proračun je lani realiziran u rekordnom iznosu od 102 milijuna kuna, ostvaren je višak primitka u odnosu na rashode u iznosu od 1,68 milijuna kuna. Za projekte koje provodimo uspješno smo osigurali čak 47 milijuna kuna EU i nacionalnih sredstava, rekao je Janči

- Advertisement -

Na posljednjoj sjednici đurđevačkog Gradskog vijeća vijećnici su jednoglasno podržali donošenje godišnjeg izvještaja o izvršenju gradskog proračuna u 2022. godini. Kako je rekao gradonačelnik Hrvoje Janči, radi se o najvećoj realizaciji proračuna ikad.

– Proračun je realiziran u rekordnom iznosu od 102 milijuna kuna, ostvaren je višak primitka u odnosu na rashode u iznosu od 1,68 milijuna kuna. Za projekte koje provodimo uspješno smo osigurali čak 47 milijuna kuna EU i nacionalnih sredstava. To znači da smo dobro planirali proračun, da uspješno realiziramo sve svoje projekte te da uspješno povlačimo sredstva iz europskih i nacionalnih fondova – rekao je gradonačelnik Janči i dodao:

– U posljednje četiri godine Đurđevac je bio među 10 gradova po povlačenju EU sredstava prema službenim podacima koje objavljuje FINA i koje obrađuje portal Gradonačelnik.hr. Zadnji rezultati su bili nedavno i to za 2021. godinu te je za očekivati prema ostvarenim rezultatima za 2022. godinu da ćemo opet biti među prvih 10 po povlačenju europskih sredstava – pojasnio je gradonačelnik.

- Advertisement -

Dodao je i da Grad Đurđevac te sve gradske tvrtke i ustanove posluju pozitivno, racionalno se upravlja sa sredstvima te se gleda kako da se s vlastitim prihodima osigura vlastiti udio u EU projektima, stoji na službenim internetskim stranicama gradske uprave.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti