Srijeda, 31. svibnja 2023.

Đurđevački gimnazijalci ugostili vršnjake iz Slovačke

U Đurđevac je stiglo 23 učenika iz Slovačke, a tijekom gotovo dva tjedna koliko su učenici surađivali, jedni drugima su predstavili vlastite regije, gradove i školu

Đurđevački su gimnazijalci od 1. do 12. svibnja proveli zanimljivo druženje s učenicima Gimnazije Andreja Sladkoviča iz Krupine u Slovačkoj.

Đurđevački i slovački gimnazijalci
Đurđevački i slovački gimnazijalci // Foto: Grad Đurđevac

U okviru Erasmus+ projekta The Lifestyle and its Impact on the Environment in Regions of Croatia and Slovakia u Đurđevac je stiglo 23 učenika iz Slovačke, a tijekom gotovo dva tjedna koliko su učenici surađivali, jedni drugima su predstavili vlastite regije, gradove i školu.

Đurđevački i slovački gimnazijalci
Đurđevački i slovački gimnazijalci // Foto: Grad Đurđevac

Također, bavili su se temama ekologije, razvrstavanja otpada i održivog razvoja pa su tako posjetili geografsko-botanički rezervat Đurđevački pijesci Đurđevačke pijeske i Posjetiteljski centar, a posebno su uživali u raznolikim aktivnostima povodom dana drugačije nastave te raznim radionicama koje su obuhvatile proučavanje jezičnih sličnosti, kulture i tradicionalnih jela.

Gimnazijalke
Gimnazijalke // Foto: Grad Đurđevac

Okušali su se i u praktičnim vještinama poput kuhanja, izrade narukvica i različitih igara te su pronašli puno sličnosti sa svojim vršnjacima iz Slovačke.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti