Petak, 27. svibnja 2022.

FOTO Rasinjski vatrogasci ugostili mališane iz dječjeg vrtića Igra

Vatrogasci su mališanima pokazali kratku pokaznu vježbu gašenja požara i spašavanja mačka koji je zapeo na drvetu

Preporučujemo

U petak su rasinjski vatrogasci ugostili mališane iz dječjeg vrtića Igra Rasinja. Dočekali su ih ispred vatrogasne garaže te ih upoznali s različitom opremom za intervencije.

Vrtićarci u posjeti rasinjskim vatrogascima
Vrtićarci u posjeti rasinjskim vatrogascima // Foto: DVD Rasinja

Poseban interes izazvala su vatrogasna odijela koja su im djelovala pomalo astronautski te kacige kojima nisu mogli odoljeti pa su ih kasnije i sami isprobali.

Nezaobilazno je bilo i razgledavanje vatrogasnih vozila, a oduševljenje nisu krili kada su dobili dozvolu da u njih i uđu.

Vrtićarci u posjeti rasinjskim vatrogascima
Vrtićarci u posjeti rasinjskim vatrogascima // Foto: DVD Rasinja

Također, posjetili su i sobu za sastanke gdje su slušali predavanje djelovanju Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rasinja te aktivnostima koje ono provodi, a ujedno su mogli vidjeti i brojna osvojena odličja, pehari, pohvalnice, zahvalnice i diplome.

Vrtićarka
Vrtićarka // Foto: DVD Rasinja

Ponovili su i brojeve na koje trebaju zvati kada trebaju pomoć, a po završetku predavanja slijedila je kratka pokazna vježbu gašenja požara i spašavanja mačka koji je zapeo na drvetu.

Vrtićarci
Vrtićarci // Foto: DVD Rasinja

“Sirene, bljeskalice, vatrogasci u vatrogasnim vozilima, oprema… sve su upijali s oduševljenjem. Uživali su, a neki možda potaknuti ovi posjetom odluče postati vatrogasci kad odrastu. Potencijal su već pokazali. Naime, okušali su se u gađanju boce mlazom vode iz brentače. Sigurni smo da će kroz nekoliko godina naš vatrogasni podmladak dobiti dobro pojačanje. Ovakav posjet zapravo je punjenje baterija za vatrogasce koji su uživali jednako koliko i djeca. Veselimo se nekim novim druženjima”, poručili su rasinjski vatrogasci.

Vrtićarci u posjeti rasinjskim vatrogascima
Vrtićarci u posjeti rasinjskim vatrogascima // Foto: DVD Rasinja

Po završetku druženja vatrogasci su vrtićarcima podijelili edukativne bojanke na temu vatrogastva.

Foto: DVD Rasinja

- Advertisement -

Najnovije objave