Nedjelja, 25. veljače 2024.

Đurđevački muzej izložbom Ljubav oko nas obilježava Međunarodni dan muzeja

Ovogodišnju EMA u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva prati knjižica u kojoj su navedeni svi programi koji se održavaju diljem Hrvatske

- Oglas -

Muzej Grada Đurđevca u sklopu 25. Edukativno-muzejske akcije (EMA), čija je ovogodišnja tema ljubav, pripremio je izložbu Ljubav oko nas.

Iz fundusa muzeja odabrani su radovi umjetnika koji su osim ljubavnim bili povezani obiteljskim i prijateljskim vezama, a ujedno svjedoče o važnim etapama hrvatske povijesti umjetnosti.

– Uz radove poznatih umjetnika izloženi će biti i radovi mladih umjetničkih nada, polaznika dječjeg vrtića Maslačak iz Đurđevca. Oni su na kreativan način predstavili različite oblike ljubavi i što za njih ta riječ znači – stoji na internet stranici Grada Đurđevca.

- Oglas -

Ova će se izložba moći razgledati od 18. svibnja, kada će povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja posjetiteljima biti omogućen besplatan ulaz.

Ovogodišnju EMA u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva prati knjižica u kojoj su navedeni svi programi koji se održavaju diljem Hrvatske.

Knjižicu možete nabaviti po cijeni od 10 kuna u bilo kojoj od ukupno 63 ustanova koje sudjeluje u EMA-i, pa tako i Muzeju Grada Đurđevca, a kupnja knjižice omogućava besplatan ulazak u sve ustanove te sudjelovanje u završnoj nagradnoj igri.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti