Četvrtak, 28. rujna 2023.

Đurđevački osnovnoškolci nastavu će pratiti bez zaštitnih maski

Osigurali smo da učenici sa svojim učiteljima svaki dan imaju pauzu odnosno da mogu izaći van te se prozračiti i rekreirati, rekao je gradonačelnik Janči

- Advertisement -

U ponedjeljak, 7. rujna počinje nova školska godina, a u Osnovnu školu Đurđevac kreće ukupno 664 učenika.

Kako će zbog koronavirusa izgledati najneizvjesniji početak nastave, u emisiji Gradske teme u programu Podravskog radija, pojasnio je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

“Nastava od utorka ide u dvije smjene, u jutarnjoj smjeni od 7.30 sati je organizirana razredna nastava dok je u popodnevnoj smjeni organizirana predmetna nastava, nešto slično kako je bilo prije 20 godina u Đurđevcu, a mi smo upravo na ovaj način uspješno osigurali dovoljan razmak u svim učionicama kako naši učenici ne bi morali nositi maske za vrijeme nastave. Maske će biti obavezne samo kada je gužva u hodnicima”, rekao je gradonačelnik Janči.

- Advertisement -

“Osigurali smo i da učenici sa svojim učiteljima svaki dan imaju pauzu odnosno da mogu izaći van te se malo prozračiti i rekreirati u sklopu nastave. U to vrijeme će se prozračivati škola jer prema sadašnjim uputama i epidemiološkim mjerama predviđeno je da učenici za vrijeme cijelog dana praktično ne smiju napuštati učionicu kako se ne bi miješali s učenicima iz drugih razreda. Kako bi im što više olakšali nastavni dan mi smo im na ovaj način osigurali da ipak izađu van iz škole i da to ne bude prestresno za njih”, rekao je.

“Kao i svake godine prvog dana učenike u našoj školi na klupama će dočekati udžbenici, radne bilježnice, a već tradicionalno za sve školarce osiguravamo četkice za zube i jabuke kao nastavak projekta Grad s najljepšim osmijehom, a prvi razred će dobiti i pernice i još neke dodatne materijale”, rekao je gradonačelnik te dodao kako su djeca u Dječjem vrtiću Maslačak ovaj tjedan na prilagodbi s roditeljima, a od ponedjeljka kreću redovno u vrtić u ukupno 14 odgojnih skupina.

Također, svi mališani će dobiti četkice za zube jer Đurđevac želi biti Grad s najljepšim dječjim osmijehom.

Uskoro kreću i radovi na dogradnji prostora u sklopu Dječjeg vrtića Maslačak u kojem će boraviti djeca predškolci, a nastavlja se ulagati i u sportsku infrastrukturu i dječja igrališta na području Đurđevca i prigradskih naselja.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti