Utorak, 6. lipnja 2023.

Vili Beroš: Poštujem slobodu, no ne mogu podržati neznanstveni pristup Covidu

"Kao demokršćanin poštujem slobodu i pravo svakog čovjeka na vlastito promišljanje i stajalište o svim važnim životnim pitanjima", napisao je

Ministar zdravstva Vili Beroš u subotu je komentirao skup Festival slobode čiji organizatori prosvjeduju u Zagrebu protiv mjera ograničenja u situaciji epidemije koronavirusa, istaknuvši da poštuje slobodu i pravo svakog čovjeka, ali ne može podržati neznanstveni pristup Covidu.

“Kao demokršćanin poštujem slobodu i pravo svakog čovjeka na vlastito promišljanje i stajalište o svim važnim životnim pitanjima. Hrvatska je demokratska zemlja u kojoj se njeguje sloboda mišljenja i izražavanja stajališta”, napisao je ministar zdravstva Beroš na svome Facebooku te naglasio da kao liječnik i humanist, kao hrvatski ministar zdravstva ne može podržati neznanstveni pristup Covidu_19 i metodama koje omogućuju njegovo širenje među građanima koji zagovaraju i promiču organizatori ovakvog skupa.

“Vjerujem da se većina hrvatskih građana osvjedočila da su sve mjere koje su poduzimali osigurale visoki stupanj zaštite od zaraze i njenih posljedica”, napisao je.

“Sva privremena ograničenja imala su samo jedan cilj, zaštititi zdravlje i živote hrvatskih građana. I u tome smo uspjeli i uspijevamo. Svatko ima slobodu izbora, ali mora biti svjestan i svih posljedica svojih odluka. Kako za sebe tako i za sve ljude u svom okruženju”, napisao je ministar zdravstva na Facebooku.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti