Subota, 2. prosinca 2023.

Đurđevačko Gradsko vijeće prihvatilo novu demografsku mjeru: sufinancirat će se potpomognuta oplodnja

Sufinancirat će se i postupci koji se obavljaju u inozemstvu, a pravo na takvu potporu imaju žene čije je prebivalište na području Đurđevca najmanje godinu dana

- Advertisement -

Donesena je još jedna u nizu mjera koje Grad Đurđevac omogućava mladim obiteljima u cilju poboljšavanja demografske slike.

Naime, sufinancirat će se medicinski potpomognuta oplodnja, a tu su odluku donijeli su gradski vijećnici na posljednjoj sjednici Gradskoga vijeća.

“Sve više parova ima takve probleme pa smo odlučili uvesti ovu potporu kako bismo im olakšali pokrivanje troškova za taj skupi medicinski zahvat”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te pojasnio da će Grad Đurđevac sufinancirati medicinski potpomognutu oplodnju ženama koje se odluče na taj postupak s 50 posto troškova, a najviše do 1000 eura.

- Advertisement -

Sufinancirat će se i postupci koji se obavljaju u inozemstvu, a pravo na takvu potporu imaju žene čije je prebivalište na području Đurđevca najmanje godinu dana.

“Budući da je i Koprivničko-križevačka županija donijela takvu odluku, dodatna prednost naše potpore je i to što je mogu dobiti žene koji će koristiti i subvenciju Županije. To znači da će u konačnici troškovi potpomognute oplodnje biti pokriveni u cijelosti”, naglasio je Janči.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti