Utorak, 30. svibnja 2023.

DVD Draganovec u samo godinu dana upisao 15 novih članova

DVD je u protekloj godini za potrebe rada i djelovanja dobio novu opremu, i to kombi vozilo, četiri kompleta opreme za šumske i strukturne požare te motorne pile

Proteklog je vikenda održana redovna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Draganovec.

Sjednicu je otvorila predsjednica DVD-a Aleksandra Rajšl, dok je izvješće o radu za 2022. i planove za 2023. predstavila zapovjednica DVD-a Mihaela Lončarek.

Skupština DVD-a Draganovec
Skupština DVD-a Draganovec // Izvor fotografije: koprivnica.hr

“Društvo je kroz godinu provelo 31 aktivnost što uključuje sudjelovanja ne Zelenoj čistki, zatim poslove osiguravanja 3. Koprivničkog polumaratona, sudjelovanje na vatrogasnim vježbama i natjecanjima, organizaciju memorijalnog nogometnog turnira u sjećanje na prerano preminulog člana i prijatelja Miškeca Husnjaka te ono najvažnije sudjelovanje u intervencijama na gašenju požara”, istaknula je zapovjednica Lončarek.

Također, važno je istaknuti kako je DVD Draganovec u protekloj godini za potrebe rada i djelovanja dobio novu opremu, i to kombi vozilo, četiri kompleta opreme za šumske i strukturne požare te motorne pile.

Članovi DVD-a Draganovec
Članovi DVD-a Draganovec // Izvor fotografije: koprivnica.hr

“Posebno smo ponosni na činjenicu da je u posljednjih godinu dana broj članova povećan za 15, od čega je deset mladih članova. Upravo ova brojka najbolji je pokazatelj kvalitete rada Društva”, poručila je zapovjednica Lončarek.

U 2023. godini članovi DVD-a Draganovec planiraju nastaviti aktivno raditi, a kao najznačajnije aktivnosti istaknuli su sudjelovanje u akcijama gašenja požara i spašavanja ljudi i imovine ugrožene požarom i elementarnim nepogodama, nastavak nabave potrebne opreme za rad, zatim osposobljavanje, obučavanje i uvježbavanje ekipa te uključivanje u ostale aktivnosti koje provodi VZG- Koprivnica i lokalna samouprava.

Mišel Jakšić
Mišel Jakšić // Izvor fotografije: koprivnica.hr

Sjednici je ispred Grada Koprivnice prisustvovao gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić koji je posebno pohvalio rezultate rada te kao veliki uspjeh napomenuo rad DVD-a koji je protkan životom mjesnog odbora.

Prisutni su bili i zamjenik predsjednika VZG-a Koprivnica Darko Jurković te župnik u Župi svete Majke Terezije u Starigradu Ivica Puškadija.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti