Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

DVD Herešin lani je odradio nekoliko intervencija, uspješni su bili i na gradskom vatrogasnom natjecanju

Ove godine u planu je društva izgradnja nadstrešnice za svoje kombi vozilo te nabava dodatne opreme koja je društvu potrebna, a radit će i na uređenju i proširenju spremišta

- Oglas -

Dobrovoljno vatrogasno društvo Herešin održalo je u subotu, 6. travnja, svoju redovnu godišnju skupštinu.

Marko Kumek, zamjenik zapovjednika, okupljenima je predstavio aktivnosti koje su članovi DVD-a lani odradili, a spomenuo je osposobljavanja za vatrogasna zvanja, vježbu u sklopu gradske vatrogasne zajednice te nastup na vatrogasnom natjecanju u Draganovcu gdje je muška A ekipa osvojila četvrto mjesto.

Članovi su se aktivno uključili u intervencije obrane od poplava u kolovozu uz rijeku Dravu s ukupno sedam članova u nekoliko navrata. Odradili su i brojne aktivnosti u Herešinu, poput ukrašavanja u povodu božićnih blagdana, podijelili su kalendare te su nakon polnoćke sumještane počastili čajem i kuhanim vinom.

- Oglas -

Ove godine u planu je društva izgradnja nadstrešnice za svoje kombi vozilo te nabava dodatne opreme koja je društvu potrebna, a radit će i na uređenju i proširenju spremišta jer su lani sredstvima Grada Koprivnice preko VZG-a Koprivnica nabavili mnoštvo opreme i alata za intervencije.

Herešin
Gradonačelnik Jakšić na skupštini DVD-a Herešin // Foto: Sonja Markić

Na skupštini su dodijeljena uvjerenja članovima, i to Jošku Glavnici za ispitanog vatrogasca, Jurici Hadroviću, Matiji Kumeku i Marko Kumeku za ispitanog vatrogasca 1. klase te Josipu Lončariću i Ivanu Pehaku za vatrogasnog dočasnika 1. klase. Za sudjelovanje u intervencijama na obrani od poplave, VZ Koprivničko-križevačke županije dodijelila je zahvalnice članovima Dominiku Špernjaku, Hrvoju Bukviću, Josipu Lončariću, Jošku Glavini i Mateji Šimunić.

Zapovjednik VZG-a Koprivnica Željko Cvrtila DVD-u je čestitao na lanjskim aktivnostima te naglasio kako se društvo lani aktiviralo u radu s članovima te u događanjima u organizaciji VZG-a i izrazio želju da se dobar rad i sve veći angažman nastavi i ove godine.

Gradonačelnik Mišel Jakšić pridružio se čestitkama ovom najmlađem društvu u gradskoj zajednici te kazao kako vatrogasci zaista mnogo znače za Herešin, ali i gradsko vatrogastvo u cjelini. Dodao je i kako će se naći sredstava da se izgradi nadstrešnica za vozilo te se nabavi oprema koja je potrebna društvu za rad.

Tekst: Sonja Markić, izvjestiteljica VZG Koprivnica

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti