Utorak, 18. siječnja 2022.

Dvojica igrača napustila legradski Graničar, u klubu se okreću mladima

Nadamo se da će nas na proljeće zaobići ozljede i korona, a naš je cilj ostanak u Četvrtoj ligi. Pritom bi nas zadovoljio plasman u sredini ljestvice, rekao je predsjednik Baranašić

Preporučujemo

Nogometni klub Graničar iz Legrada završio je jesenski dio sezone u Četvrtoj nogometnoj ligi ‘Bjelovar-Koprivnica-Virovitica’ na 11. poziciji na ljestvici s 13 bodova iz isto toliko odigranih utakmica. Graničar iz Bušetine je posljednji od 14 klubova sa svega sedam bodova.

– Nisam baš zadovoljan rezultatom kojeg smo ostvarili u jesenskom dijelu sezone. Ispočetka je sve bilo dobro, ali kasnije su krenuli problemi s igračkim kadrom zbog ozljeda i bolesti. Nismo si mogli pomoći, na neka gostovanja išli smo s 10-11 igrača, morali smo se popunjavati i s juniorima – rekao je Marijan Baranašić, predsjednik legradskog Graničara.

Ipak, nisu Legrađani požalili što su ostali u međužupanijskom rangu natjecanja.

– Liga je puno kvalitetnija i jača, suđenje je isto kvalitetnije. Suparnici su kvalitetni, ako napraviš jednu ili dvije pogreške, protivnik će te kazniti. Nadamo se da će nas na proljeće zaobići ozljede i korona, a naš je cilj ostanak u Četvrtoj ligi. Pritom bi nas zadovoljio plasman u sredini ljestvice.

Publika na utakmici Graničara i Ferdinandovca u Legradu // Foto: Arhiva/Luka Krušec/Lumedia

U igračkom kadru dogodile su se dvije promjene.

– Napustila su nas dvojica igrača. Dario Orehovec više ne može trenirati na potrebnoj razini pa je otišao u nižu ligu, dok Bruno Mešnjak odlazi u Austriju. Njima želimo sreću u daljnjoj karijeri, a mi ćemo se više okrenuti mladima. Imamo juniore koje ćemo polako ubacivati u seniorsku momčad.

Kako legradski klub stoji s financijama?

– Općina je nešto malo smanjila donaciju, proporcionalno svim udrugama, pa tako i nama. Kaj nam drugo preostaje nego hodati okolo, tražiti sponzore, prodavati članske iskaznice. Aktivni smo, svjesni smo da smo odgovorni za budućnost kluba. U tom smislu veseli nas velik interes djece. Imamo dvije selekcije, piliće i kadete, sad planiramo pokrenuti i U-12 ekipu. Djeca imaju volju, žele trenirati i igrati, barem se nekaj u selu događa – zaključio je Marijan Baranašić.

Detalj s utakmice Graničara i Borca u Legradu // Foto: Arhiva
- Advertisement -

Najnovije objave