Subota, 18. svibnja 2024.

EKSKLUZIVNO Pala je odluka o prvacima, ispadanju i Kupu u nogometnim ligama Podravine i Prigorja

Prema odlukama Hrvatskog nogometnog saveza zbog epidemije koronavirusa sva su natjecanja prekinuta, a koprivničko-križevački Nogometni savez odlučio je kako neće proglašavati prvake, neće biti dodjela pehara ni medalja. No, s druge strane, za napredovanje u viši rang uzet će se u obzir postojeće tablice

- Oglas -

Izvršni odbor Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije u utorak navečer donio je odluku koju su navijači niželigaških klubova čekali već nekoliko tjedana.

Podsjetimo, prema odlukama Hrvatskog nogometnog saveza zbog epidemije koronavirusa sva su natjecanja prekinuta, a koprivničko-križevački Nogometni savez odlučio je kako neće proglašavati prvake, neće biti dodjela pehara ni medalja, potvrdio je naša saznanja tajnik Danijel Lončar.

No, s druge strane, za napredovanje u viši rang uzet će se u obzir postojeće tablice.

- Oglas -

Iz liga nitko ne ispada, a prema postojećem plasmanu klubovima se omogućava plasman u viši rang, naravno, ako ispunjavaju uvjete.

Podsjetimo, jesenski prvak u Prvoj ŽNL bio je Borac iz Imbriovca, u Drugoj ŽNL Sloga iz Koprivničkog Ivanca, u Trećoj ŽNL GOŠK iz Gotalova, a u Četvrtoj ŽNL Jadran-Galeb iz Koledinca.

Službeno je: Slaven Belupo B je odustao od natjecanja, a Četvrta NL BJ-KC-VT, gdje su na vrhu bili mladi Farmaceuti, ovisi o sastavu Treće HNL Sjever koji je još uvijek nepoznat.

Kada će biti poznat sastav trećeligaškog društva, bit će poznat i konačni sastav Četvrte NL.

Klubovi Prve ŽNL imaju rok za prijavu u viši rang natjecanja do ponedjeljka, 25. svibnja.

- Oglas -

Odluka je donijeta i za Županijski kup.

Konačna odluka je da se četvrtfinala igraju na dvije utakmice, a polufinala i finale na jednu. O domaćinu polufinala odlučuje ždrijeb. Finale će se igrati na koprivničkom stadionu.

Do 24. kolovoza, podsjetimo, u HNS se moraju dostaviti podaci o predstavniku ili njih dva u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa, što ovisi o koeficijentu.

Nadalje, prijedlog je da Prva ŽNL i Druga ŽNL broje 14 klubova. Ukida se Četvrta ŽNL za jednu sezonu jer je premalo klubova.

Bila bi tako Treća ŽNL A i Treća ŽNL B prema teritorijalnom ustroju. No, to je prijedlog, Izvršni odbor ŽNS-a će tek o tome raspravljati kroz dva-tri tjedna.

U Trećoj ŽNL A (područje Koprivnice i Đurđevca) bilo bi 12 klubova, a u Trećoj ŽNL B (križevački kraj) bilo bi 8 klubova.

Isto tako, prijedlog je da oba prvaka Treće ŽNL skupine A i B direktno idu u viši rang.

No, to bi vrijedilo samo za jednu sezonu.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti