Srijeda, 21. veljače 2024.

Emotivan oproštaj od legende podravskog sporta i dobrog čovjeka Stanka Orlovića Paje

Emotivni govor uoči samog pogreba održao je Boro Milivojević, poznati nogometni djelatnik i veliki Pajin prijatelj

- Oglas -

Na koprivničkom groblju u ponedjeljak, 8. lipnja, brojni su se prijatelji i obitelj oprostili od Stanka Orlovića Paje (82), legende koprivničkog i podravskog sporta, i ispratili ga na posljednji počinak.

Emotivni govor uoči samog pogreba održao je Boro Milivojević, poznati nogometni djelatnik i veliki Pajin prijatelj.

“Teška bolest kojoj se suprotstavilo sportsko-humano srce našeg dragog Paje ipak je pobijedila u subotu, 6. lipnja 2020., na tugu i očaj svih građana grada Koprivnice.

- Oglas -

Borio si se onako kako si samo ti to znao do zadnje kapi na fer i korektan način, neopterećujući nikoga svojom bolešću, upravo onako kako si nas učio u dugom sportskom životu kao trener odgajatelj mladih, trener, čovjek koji je bio ikona nogometa u našem gradu i diljem Podravine.

U Elektrinom kolektivu gdje si proveo čitav svoj radni vijek bio si nosioc manje-više svih društveno sindikalnih aktivnosti, a napose sporta što te često puta nagrađivao pobjedama koje su te izuzetno veselile i činile najveća sportska zadovoljstva.

Tako moramo spomenuti da si svojim ogromnim angažmanom s Elektrom Koprivnica bio pobjednik malog nogometa u bivšoj državi.

Ogromne su zasluge za razvoj nogometa na području Podravine, a ponajviše u životu NK Slavena, kluba kojeg si neizmjerno volio. Bio si u nekoliko navrata trener, pomoćni trener, predstavnik kluba, tehnički referent.

Velika ti je ljubav bila i rukometni klub Podravka čije si utakmice pratio do zadnjeg dana života te se veselio njihovim domaćim i europskim uspjesima.

- Oglas -

Bio si dragovoljni davalac krvi preko 50 puta sve dok ti je to dozvolilo zdravstveno stanje.
Odlaskom u zasluženu mirovinu našao si smisao bavljenja društveno-sportskim životom te si bio nosioc osnivanja, 27. prosinca 2007., sportskog kluba nogometnih veterana grada Koprivnice – Romantičari.

Bio si predsjednik, bio si otac i majka zanesenjacima iz Koprivnice i okolice koji su te istinski slijedili jer smo se svi saživjeli s idejom grba u kojem je istaknuta ljubav prema domovini, ljubav prema Koprivnici, ljubav prema lopti, čast, viteštvo, druželjublje.

Tako si bio i inicijator turnira povodom Dana državnosti koji traje već 20 godina, bio si aktivista održavanja utakmica sa Saborom Republike Hrvatske 1. listopada 2002.

Bio si organizator humanitarnog turnira za udrugu Debra koja se brine za djecu sa specifičnim oboljenjima.

Bio si još puno, puno aktivan za dobrobit svih ljudi dobre volje diljem Lijepe naše i van njenih granica.

Kako reći ljudima na Cresu, u Posušju i Mađarskoj da te više nema, kad pri svakom susretu prvo pitaju za tebe, za legendu Paju, čovjeka koji je svojim istinskim domoljubljem gradio toplinu društva.

Jednostavno: Pajo, bil si legenda ovih naših podravskih prostora.

Ogromne zasluge za tako velike životne aktivnosti pripadaju supruzi Miri, kćerki Željki, sestri Maji s obitelji jer samo zajednička sinergija tvoje obitelji u ovim teškim danima tvoje bolesti omogućila ti je da si mogao ovih dana proslaviti 82. rođendan.

Neka ti je laka ova naša podravska zemlja po kojoj si tako volio trčati i širiti sportsko-društvenu energiju.

Još jednom iskrena sućut cijeloj obitelji”, istaknuo je Milivojević.

Više o životu i djelu velikog čovjeka Paje možete pročitati u nastavku…

TUŽNA VIJEST Preminuo je Stanko Orlović Pajo, legenda koprivničkog sporta

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti