Utorak, 27. veljače 2024.

Euro: Hrvatska u hrabroj borbi izgubila od Danske

Hrvatska u ponedjeljak igra s Islandom (15.30), a u posljednjoj utakmici skupine drugog kruga u srijedu se sastaje s Nizozemskom (18.00)

- Oglas -

Hrvatska rukometna reprezentacija večeras je u Budimpešti igrala utakmicu ‘biti ili ne biti’ protiv aktualnih svjetskih prvaka Danaca.

U hrabroj borbi hrvatski rukometaši nisu odustajali, ali je kvaliteta i bolja uigranost došla do izražaja. Naši su na ovom Euru koristili uvjerljivo najviše igrača, nekoliko novih priključilo se i za ovu utakmicu.

Danska je u prvom jednom imala +4, do odmora se Hrvatska vratila na dva gola zaostatka. U nastavku se rezultat kretao između +2 i +3 za Dansku koja je pet minuta prije kraja otišla na +4.

- Oglas -

U završnih minutu i pol Hrvatska je ušla s dva gola zaostatka, ali je Lauge realizirao danski napad za 27:24 i tu je priča bila gotova. Do kraja je Marić smanjio na 27:25.

Našim rukometašima nema se što zamjeriti, dali su maksimum svojih mogućnosti, za razliku od ogleda s Crnom Gorom. Pristup je ovaj put bio za svaku pohvalu. Jasno je da treba imati i razumijevanja za ogromne poteškoće koje je na Euru u Mađarskoj prouzročila korona.

Hrvatska u ponedjeljak igra s Islandom (15.30), a u posljednjoj utakmici skupine drugog kruga u srijedu se sastaje s Nizozemskom (18.00). Nakon poraza od Danske, naša je reprezentacija ostala bez izgleda za plasman u polufinale.

HRVATSKA: Alilović (5), Pilipović (2); Jelinić 2, Čupić 3 (1), Glavaš 1, Šipić, Marić 8, Načinović, Lučin 4, Gojun, Cindrić 2, Gadža, Martinović 3, Maraš 2. IZBORNIK: Hrvoje Horvat.
DANSKA: N. Landin (10+1), Möller; M. Landin, Jacobsen 6, Svan 1, Mollgaard, Hald Jensen 11, H. Toft Hansen, Saugstrup 2, M. Hansen 8 (3), Mensah, Holm, Lauge 4, Gidsel 5. IZBORNIK: Nicolaj Jakobsen.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti