Petak, 3. veljače 2023.

Europska liga: Koprivničanke nakon drame sedmeraca ušle u skupinu, Tucaković je bila Podravkin Livaković

Podravkina junakinja bila je Antonia Tucaković koja je obranila sedmerac Kochaniak-Sali. Gorna je promašila (nakon što je u igri sva četiri sedmerca realizirala) i veliko slavlje moglo je početi

Preporučujemo

U Koprivnici je u petak navečer odigrana uzvratna utakmica 3. pretkola Europske lige rukometašice između Podravke Vegete i poljskog Zaglebia.

Bila je to prava rukometna drama u kojoj je sve bilo otvoreno do samog kraja. Poljakinjama je pripalo prvo poluvrijeme koje su završile vodstvom od 8:12.

Ipak, bolja igra Koprivničanki u nastavku i povratak u igru. Prvo je Pandža izjednačila u 44. minuti (14:14), pa je imala i vodstvo, ali se žilave gošće nisu predavale.

Zaglebie je imalo vodstvo od 21:22, ali se Podravka u posljednjem napadu izvukla, Dora Kalaus zabila je četiri sekunde prije kraja, a Poljakinje su u zadnjem napadu pogodile gredu.

Završeno je bez pobjednika, 22:22, i pristupilo se sedmercima. Kod Podravke su pogađale Guskić, L. Kalaus, Šenvald, promašila je Barišić.

Podravkina junakinja bila je Antonia Tucaković koja je obranila sedmerac Kochaniak-Sali. Gorna je promašila (nakon što je u igri sva četiri sedmerca realizirala) i veliko slavlje moglo je početi.

Tonka Tucaković bila je Podravkin Livaković!

Koprivničke rukometašice igrat će u skupini Europske lige, natjecanje počinje 7./8. siječnja 2023. godine.

PODRAVKA VEGETA – ZAGLEBIE LUBIN 26:24 (22:22, 8:12)
KOPRIVNICA – ŠSD ‘Josip Samaržija – Bepo’. Gledatelja 1300. Suci: Kristof Altmar i Marton Horvath (Mađarska). Delegatkinja: Zorica Mašić (Srbija).
PODRAVKA VEGETA: Tucaković, Bešen (9); Zadravec 3, Turk, Vuković, Stelmah 1, Popović, Guskić 2(1), L. Kalaus 2, Šenvald, D. Kalaus, Mrđen, Vuljak, Barišić 9(2), Šimara 3, Pandža 1.
TRENER: Željko Babić.
ZAGLEBIE LUBIN: Waz, Zima (3+1), Maliczkiewicz (5+1); Labuda 2(2), Pankowska, Kocinska, Sustkova, Gorna 4(4), Drabik 3, Galinska 4, Michalak 3, Bujnohova 2, Kochaniak-Sala, Machado Matielli 4, Milojević.
TRENERICA: Božena Karkut.
SEDMERCI: Podravka Vegeta 5(3), Zaglebie Lubin 6(6).
ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 10 min. (Šenvald, Stelmah, Turk, L. Kalaus, Pandža), Zaglebie Lubin 6 min. (Machado Matielli, Milojević, Labuda).
SEDMERCI PO ISTEKU VREMENA: 23:22 – Guskić, 23:23 – Drabik, 24:23 – L. Kalaus, 24:24 – Galinska, Barišić – Zima brani, Kochaniak-Sala – Tucaković brani, 25:24 – Šenvald, Gorna – promašaj, 26:24 – Pandža.
IGRAČICA UTAKMICE: Tina Barišić.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti