Ponedjeljak, 15. kolovoza 2022.

Europska unija uložila velik novac u projekt pomoći Romima u Hrvatskoj i Mađarskoj

Zahvaljujući projektu na inovativan i zanimljiv način romskoj populaciji s obje strane granice pružena je pomoć u rješavanju problema suživota s većinskim stanovništvom te se nastojalo doprinijeti olakšavanju ulaska u obrazovni sustav romskoj djeci

Preporučujemo

U koprivničkoj dvorani Domoljub u srijedu je održana konferencija projekta Education Development for Understanding Roma (EDU Roma).

Riječ je o projektu sufinanciranom iz INTERREG V- A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. Nositelj projekta je Pučko otvoreno učilište Koprivnica, a projektni partneri su Obrtnička škola Koprivnica te mađarski partneri Láthatár Közhasznú Egyesület i Cigány Szociális és Művelődési Módszertani Bázis.

Projekt je započet 1. siječnja 2021. godine, te traje sve do 30. lipnja 2022. godine. Ukupna vrijednost istog je 248.340,38 eura, dok udio Pučkog otvorenog učilišta iznosi 94.750,24 eura.

Na samom početku konferencije okupljene je pozdravila Maja Holek, ravnateljica POU Koprivnica dok je rezultate projekta predstavila Irena Babić, stručna suradnica za obrazovanje odraslih u POU Koprivnica.

Zahvaljujući projektu na inovativan i zanimljiv način romskoj populaciji s obje strane granice pružena je pomoć u rješavanju problema suživota s većinskim stanovništvom te se nastojalo doprinijeti olakšavanju ulaska u obrazovni sustav romskoj djeci.

Ispred Grada Koprivnice konferenciji su prisustvovali Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika; Ana Mlinarić, pročelnica UO za društvene djelatnosti i Dario Jembrek, pročelnik Službe ureda gradonačelnika.

- Advertisement -

Najnovije objave