Petak, 2. lipnja 2023.

Evo gdje u Đurđevcu možete besplatno surfati

Putem jednostavne nabave odabran je izvođač radova pa je tako instalirana i puštena u promet nova oprema na novim lokacijama u mreži WiFi4EU

Đurđevac se prijavio za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih izgradnji mreže na javnim prostorima te je ušao među europske gradove i općine koje su ovim putem osigurale 15.000 eura.

Putem jednostavne nabave odabran je izvođač radova pa je tako instalirana i puštena u promet nova oprema na novim lokacijama u mreži WiFi4EU čime je omogućena mrežna pokrivenost besplatnog interneta na 10 lokacija.

U sklopu inicijative WiFi4EU Europska komisija pokreće projekte kojima sufinancira visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane na javnim mjestima poput parkova, trgova, javnih zgrada, knjižnica, muzeja…

Prema kriterijima EU, teritorijalnih mogućnosti s obzirom na optičku vidljivost i vrijednosti vaučera, ovim projektom osigurano je uvođenje bežičnog interneta na području Đurđevca na lokacijama koje privlače veliki broj posjetitelja, a to su: Športsko rekreativni centar, budući posjetiteljski centar, utvrda Stari grad-Muzej Grada Đurđevca, Gradska tržnica, područje Borika gdje je planirana škola u prirodi i hostel, Poduzetnički inkubator, poslovni centar, Trg svetog Jurja, Dom kulture te Hrvatska Sahara.

“Ovim projektom smo svojim građanima i brojnim turistima te gostima koji posjećuju naš grad osigurali besplatni bežični internet na svim važnijim znamenitostima u gradu. Šećete li gradom, na postavkama vaših mobilnih telefona, pod ponuđenim bežičnim vezama možete pronaći i WiFi4EU. Dovoljno je da kliknete, prijavite se te se upustite u internetsku pretragu vama potrebnih informacija”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti