Nedjelja, 26. ožujka 2023.

Evo koje vam kovanice trebaju ako uzimate kolica za šoping u trgovinama

Već je gotovo mjesec dana prošlo otkako smo uveli euro. Glavne teme su tada bile prilagodba i privikavanje na novu valutu, poskupljenja, preračunavanja i slično, no o jednoj se stavki malo govorilo, a usko je vezana upravo uz odlazak u kupovinu – kovanice koje se stavljaju u kolica za trgovinu

Preporučujemo

S dolaskom eura, promijenile su se mnoge stvari. Došlo je do poskupljenja, bankomati nisu radili, a došlo je i do jedne promjene koja je rijetko bila tema razgovora. Naime, promijenio se i iznos kovanica koji se stavlja u kolica za trgovine. Saznalo se koji će vam sitan novac točno trebati u kojoj trgovini, piše portal Mirovina.

Evo informacija za Kaufland, Konzum, Spar, Eurospin, Metro i Plodine.

Iz Konzuma su odgovorili kako sva kolica imaju zamijenjene “bravice” i kako od Nove godine primaju kovanice od 50 centi i 1 eura, a iz Kauflanda su rekli kako u njihova kolica oduvijek idu kovanice u iznosima od 1 ili 2 kune i 1 euro.

Na kolicima od Plodina je navedeno kako se primaju kovanice od 1 kune i 2 kune, dok su u Eurospinu također navedeni iznosi od 1 i 2 kune, a i 1 euro bez problema ulazi u “bravicu”.

U Intersparu i Sparu u kolica idu kovanice od 50 centi i 1 eura te 1 i 2 kune, u Lidlu postoji poseban plastični žeton kojeg možete zatražiti na blagajni, a potom staviti u kolica.

U Metrou se u kolica, pak, mogu staviti 50 centi, 1 ili 2 eura.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti