Utorak, 26. listopada 2021.

Falsificirao poslovnu dokumentaciju za čak 8342 osobe, zaradio 1,6 milijuna kuna

Protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

Preporučujemo

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 61-godišnjakom s područja Koprivničko-križevačke županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Sumnja se da je osumnjičeni kao odgovorna osoba iskoristio svoj položaj i ovlasti direktora i odgovorne osobe u trgovačkom društvu, prekoračivši granice svoje ovlasti s ciljem pribavljanja znatne protupravne imovinske koristi za sebe, u iznosu od najmanje 1.671.400,00 kuna.

Naime, od 2015. do 2019. godine izradio je za ukupno 8342 osobe poslovnu dokumentaciju o provedenoj edukaciji i osposobljavanju s neistinitim podacima ovjerivši ju svojim potpisom ovlaštene osobe i pečatom trgovačkog društva za osposobljenosti radnika za rad na siguran način koju je predao fizičkim osobama od kojih je za isto primio novac, a kojeg nije predao u društvo već ga je zadržao za sebe.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene ili poslovne isprave protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Najnovije objave