Srijeda, 26. siječnja 2022.

Filmska potjera za mladim vozačem, nećete vjerovati što je sve izveo

21-godišnjaku je izrečena novčana kazna od 20.800 kuna te mu je određeno zadržavanje od 15 dana, nakon čega je predan u zatvor u Zagrebu.

Preporučujemo

U srijedu, 13. listopada, oko 00.45 sati, sati prilikom nadzora prometa u Zaboku policajci su zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 21-godišnjak.

Vozač se u pokušaja zaustavljanja prvotno nije zaustavio na znak policajca svjetlećom tablicom ‘stop policija’, već je nastavio vožnju.

Policajci su službenim vozilom krenuli za navedenim vozilom te vozačem i pokušali ga zaustaviti koristeći svjetlosne i zvučne signale ugrađene na službenom vozilu nakon čega se oko 00.50 sati vozač zaustavio u Grdencima. Vozač je ponovo pokušao pobjeći, ali su ga u tome spriječili policajci.

Utvrđeno je da je 21-godišnjak upravljao osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, neregistriranim vozilom na kojem se nalazila ne pripadajuća registarska oznaka, vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, kod sebe nije imao osobnu iskaznicu, odbio je alkotestiranje te se nije zaustavio na znak policajaca svjetlećom tablicom ‘stop policija’ kao ni pokušaj zaustavljanja zvučnim i svjetlosnim znakovima na policijskom vozilu.

Daljnjim provjerama utvrđeno je kako je već nekoliko puta pravomoćno kažnjavan za upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita.

S obzirom na to da su osobite okolnosti opravdavale bojazan da će ponoviti istovrsne prekršaje, 21-godišnjak je uhićen, a temeljem članka Zakona o sigurnosti prometa na cestama oduzeto mu je osobno vozilo do donošenja odluke suda o postupanju s privremeno oduzetim vozilom, priopćila je PU krapinsko-zagorska.

Zaustavljeni vozač je doveden na Općinski sud u Zlataru, Stalna služba u Zaboku gdje mu je izrečena novčana kazna od 20.800 kuna, a rješenjem mu je određeno zadržavanje od 15 dana, nakon čega je predan u zatvor u Zagrebu.

Kako je izvijestila Policijska uprava krapinsko-zagorska, zbog sumnje u počinjenje kaznenog slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Zlataru.

- Advertisement -

Najnovije objave