Petak, 29. rujna 2023.

FOTO Dan Općine Gola proslavljen uz sjajan program i Bambino kup

- Advertisement -

Proslavljen je Dan Općine Gola, i to bogatim programom koji je okupio brojne uzvanike i prijatelje ove prekodravske općine. Posebna gošća bila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković, a ispred Koprivničko-križevačke županije bio je ondje i župan Darko Koren sa zamjenikom Ratimirom Ljubićem. Lijep nedjeljni dan u Goli nije propustio ni saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Darko Sobota, ujedno i načelnik Općine Kalinovac, kao i brojni drugi načelnici i gosti.

Uzvanici su nakon okupljanja ispred općinske zgrade u pratnji načelnika Općine Gola Stjepana Milinkovića i predsjednika Općinskog vijeća Marijana Lukčina u svečanom defileu konjskim zapregama stigli do prostora sajmišta na kojem je održan tradicionalni “Bambino kup” u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatske stočarske udruge Gola na kojem je nastupilo 12 malih natjecatelja.

Mještanima se uvodno obratio načelnik Milinković koji je kazao kako je najveća snaga Općine Gola u zajedništvu. Istaknuo je kako je jedno od najvažnijih postignuća to što će od jeseni u dječjem vrtiću biti 120-ero djece te što je svako drugo domaćinstvo registrirano kao OPG.

- Advertisement -
Stjepan Milinković, načelnik Općina Gola
Stjepan Milinković, načelnik Općina Gola

U ime prisutnih načelnika čestitku je domaćinima uputio načelnik Općine Sokolovac Vlado Bakšaj, koji je pohvalio općinsko vodstvo i brojne projekte koji se provode te naglasio kako upravo zbog pametnog vodstva i energije koja se osjeća mladi imaju volje i perspektive ostati živjeti u Goli.

Župan Koren je istaknuo besprijekornu suradnju Općine Gola i Koprivničko-križevačke županije koja se ogleda u mnogim realiziranim projektima, a koji su realizirani zajedničkim snagama. Posebno se to vidi u obrazovnom segmentu za koji je kazao da je najvažniji temelj za stvaranje čvrstih preduvjeta kako bi mladi odlučili osnovati obitelji i živjeli na području općine. Podsjetio je na nedavni projekt otvorenja nove kuhinje u Osnovnoj školi Gola te najavio da će se urediti i igralište.

“Sve to daje garanciju u očuvanju života na ovom prostoru. Veseli nas što se održava i Bambino kup, uistinu nema ljepše slike od ove i to nam daje optimizam da uzgoj goveda, razvoj poljoprivrede i ostanak na selu ima budućnost. Svima Vam želim još mnogo realiziranih planova i ideja, Županija će i dalje biti pouzdan partner i prijatelj na kojeg se možete uvijek osloniti”, poručio je župan Koren.

Ministrica Marija Vučković u pratnji svojih domaćina
Ministrica Marija Vučković u pratnji svojih domaćina

Čestitkama se priključio i saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Darko Sobota. Pohvalio je sva nastojanja Općine Gola da osigura adekvatne uvjete za život svim mještanima kazavši da je 120-ero djece najbolji pokazatelj da mlade obitelji žele živjeti i raditi na prostoru Gole. Istaknuo je odličnu suradnju Općine, Županije i Vlade te ministarstva poručivši da sinergija koja se osjeti garantira dobar razvoj u budućnosti.

Na kraju se uzvanicima i mještanima obratila ministrica poljoprivrede Marija Vučković koja je istaknula da je na području Koprivničko-križevačke županije u posljednjih nekoliko godina kroz pomoći, poticaje i ostale oblike financijskih potpora isplaćeno 781 milijun kuna te kako je uz sredstva najvažnije znati kako upravljati sustavima što su Gola i Županija itekako pokazale. Dodala je kako Gola s obzirom na spoj ratarske i stočarske djelatnosti može biti uzor na nacionalnoj razini i kako bez takvog pristupa neće biti opstanka ruralnog hrvatskog prostora kojem svi trebaju težiti.

- Advertisement -

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti