Utorak, 6. prosinca 2022.

FOTO Danski veleposlanik otvorio novu liniju za punjenje limenki u Carlsbergu Croatia, uloženo je gotovo 19 milijuna kuna

Procjenjuje se da će se uvođenjem nove linije volumen proizvodnje povećati za 46 posto, a linija će omogućiti proširenje izvoza Somersbyja koji se iz Koprivnice već izvozi u više od 20 zemalja svijeta. Osim toga, otvorena su i nova radna mjesta, njih 20

Preporučujemo

U sklopu tvornice Carlsberg Croatia u utorak je svečano otvorena nova moderna linija za punjenje limenki u koju je uloženo gotovo 19 milijuna kuna.

Procjenjuje se da će se uvođenjem nove linije volumen proizvodnje povećati za 46 posto, a linija će omogućiti proširenje izvoza Somersbyja koji se iz Koprivnice već izvozi u više od 20 zemalja svijeta. Osim toga, otvorena su i nova radna mjesta, njih 20.

– Rezanjem vrpce samo želimo obilježiti dugotrajan i zahtjevan proces koji je ovome prethodio. Iskreno bih zahvalio svima koji su ovo omogućili, bio je to timski napor kojeg sad svi možemo proslaviti. Ovaj je događaj ujedno i dio našeg razvojnog plana, svi Pan proizvodi sad će dolaziti iz Koprivnice, bit će proizvedeni upravo ovdje. Osim toga, Koprivnica je centar za proizvodnju i izvoz Somersbyja, a ovom investicijom će volumen proizvodnje rasti 46 %. To će nam omogućiti i da proširimo naša izvozna tržišta i povećamo proizvodnju za izvoz – istaknuo je Marcin Burdach, predsjednik uprave Carlsberg Croatia.

Marcin Burdach, predsjednik uprave Carlsberg Croatia // Foto: Luka Krušec/Lumedia

Novu liniju su svečanim rezanjem vrpce simbolično otvorili Njegova Ekselencija Ole Frijs-Madsen, veleposlanik Kraljevine Danske u Hrvatskoj, te Lars Lehmann, izvršni potpredsjednik Grupacije Carlsberg za istočnu Europu.

– Ne događa se baš često da veleposlanik ima priliku otvoriti novi proizvodni pogon. Kao Dancu i danskom veleposlaniku osobito mi je zadovoljstvo biti ovdje. Mislim da vjerojatno svi u svijetu znaju za Carlsberg, barem se nadam, i nema sumnje da je Carlsberg u Hrvatskoj bio uspješan tijekom niza godina. Važno je reći i da postoji dobra suradnja s lokalnim vlastima, što cijeli posao čini lakšim – naglasio je Nj. E. Ole Frijs-Madsen, danski veleposlanik u RH.

Carlsberg Croatia
Uzvanici u Carlsbergu Croatia // Foto: Luka Krušec/Lumedia

Lars Lehmann je dodao:

– Nije lako u Carlsbergu dobiti novu liniju za novu proizvodnju. To je nešto što se treba zaslužiti, a Carlsberg Croatia je to zaslužio. U više od 20 zemalja izvozimo iz Carlsberga Croatia, a to je također priznanje razini kvalitete proizvoda koji izlaze iz Carlsberga, ali i priznanje svima vama, hvala vam što nam to omogućujete. Ovo je ključni trenutak u razvoju kompanije, jer sada sve vrste pakiranja proizvodimo upravo u Koprivnici. Drago mi je i što se Somersby sve više širi i na domaćem tržištu, ne samo za turiste, već i za jednu novu skupinu potrošača, među kojima je puno više žena i mladih. Siguran sam da ćemo u budućnosti imati još proslava u Koprivnici i veselim se tome.

Svečanosti su bili nazočni i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, koprivničko-križevački župan Darko Koren koji su se obratili prigodnim riječima, te predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

– Lijepo je kad imamo ovako lijepo i optimistično događanje koje pokazuje da, bez obzira na težinu situacije u kojoj se svi zajedno nalazimo, postoje volja, trud i srce koje tjera naprijed. S aspekta Grada Koprivnice naglasio bih da mi je jako drago da je očito kako ovdje postoji motivirana i kvalitetna radna snaga, ali i da svi zajedno u tom partnerstvu uspijevamo stvarati kompetitivne uvjete po kojima investitori nalaze svoju nišu zahvaljujući kojoj ulažu u naš grad i naš kraj – rekao je Mišel Jakšić.

Župan Koren je istaknuo kako ovakve svečanosti uvijek donose radost.

– Svaki ovakav događaj govori i o važnosti i snazi naše države. Jer kapital je jedno izuzetno osjetljivo živo biće koje svoje stanište bira po tome je li tamo zdravo, ili pak bježi iz njega. Ovaj današnji događaj govori tome u prilog, da su Koprivnica, naša županija, ali i cijela Hrvatska jedno zdravo ekonomsko stanište gdje ovakve tvrtke i ovakvi projekti pronalaze svoj interes.

Nakon svečanog rezanja vrpce, uzvanici su posjetili i novu proizvodnu liniju. Video možete pogledati OVDJE.

FOTO: Luka Krušec/Lumedia

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti