Četvrtak, 6. listopada 2022.

FOTO Đurđevački osnovnoškolci učili o sigurnosti u prometu

Policijska djelatnica Veronika Šipek i tajnik AK-a Đurđevac Pero Krešić s učenicima su razgovarali o sigurnosti u prometu, ponašanju djece na javnim površinama te korištenju sigurnosnog pojasa u automobilu

Preporučujemo

Za učenike prvog razreda đurđevačke Osnovne škole i odjela za djecu s teškoćama organiziran je susret s djelatnicima Policijske postaje Đurđevac i Autokluba Đurđevac s ciljem ostvarivanja preventivnog programa ‘Sigurno u školu s HAK-om’.

Đurđevački osnovnoškolci
Foto: djurdjevac.hr

Policijska djelatnica Veronika Šipek i tajnik AK-a Đurđevac Pero Krešić s učenicima su razgovarali o sigurnosti u prometu, ponašanju djece na javnim površinama te korištenju sigurnosnog pojasa u automobilu.

Đurđevački osnovnoškolci
Foto: djurdjevac.hr

Problem malih pješaka odnosno djece u prometu, najčešće je vezan za rizike njihova sudjelovanja u prometu u funkciji pješaka, kao i za siguran smještaj i sjedenje u automobilu u svojstvu putnika.

Edukacija je obuhvatila niz situacija s kojima se djeca svakodnevno susreću na cestama, a u kojima je važno vidjeti i biti viđen.

Đurđevački osnovnoškolci
Foto: djurdjevac.hr

Pomoću ovog programa, djeca su dobila važne informacije i vještine s kojima će sigurnije sudjelovati u prometu.

Đurđevački osnovnoškolci
Foto: djurdjevac.hr

Nakon matične škole preventivna akcija održana je i u svim područnim školama, a učenici su na poklon dobili edukativnu bojanku HAK-a koju će koristiti u obradi sadržaja o prometu i ponašanju u prometu u sklopu nastavnog predmeta Priroda i društvo.

- Advertisement -

Najnovije objave