Srijeda, 28. veljače 2024.

FOTO Gradonačelnik Jakšić na svečanoj sjednici Gradskog vijeća: ‘Koprivnicu očekuje novi uzlet’

Na proslavi 666. rođendana celog sveta prestolnici okupili su se brojni uzvanici iz društvenog, gospodarstvenog i političkog života

- Oglas -

Svečana sjednica Gradskog vijeća Koprivnice u podovu proslave Dana grada Koprivnice održana je u petak u dvorani Domoljub u Koprivnici.

Na proslavi 666. rođendana celog sveta prestolnici okupili su se brojni uzvanici iz društvenog, gospodarstvenog i političkog života.

FOTO Grad Koprivnica slavi svoj rođendan, evo tko je sve došao na svečanu proslavu

- Oglas -

Sjednicu je otvorio i goste pozdravio predsjednik koprivničkog Gradskog vijeća Ivan Pal, nakon čega je prikazan kratki video koji prikazuje presjek glavnih događanja i investicija u Koprivnici od posljednjeg rođendana.

Ivan pal, predsjednik koprivničkog Gradskog vijeća
Ivan Pal, predsjednik koprivničkog Gradskog vijeća // Foto: Ivan Brkić (Glas Podravine)

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić potom je u svom govoru istaknuo kako se u posljednjih godinu dana Koprivnica vidljivo izgradila, kazavši kako je grad prepoznat po tome što je njegova glavna pokretačka snaga rad i znanje, a ne krupni kapital i rentijerstvo.

– Globalna kriza okružuje naš grad i Hrvatsku, ali unatoč svim nedaćama ne izostaje solidarnosti među našim građanima – rekao je Jakšić.

Mišel Jakšić, koprivnički gradonačelnik
Mišel Jakšić, koprivnički gradonačelnik // Foto: Ivan Brkić (Glas Podravine)

Naglasio je da Podravka, srce Koprivnice, slavi 75 godina postojanja i da kompanija nisu samo zgrade, nego iskustvo i inovativnost prijašnjih i sadašnje generacije. Rekao je kako je koprivnička poslovna zona jedna od najjačih industrijskih zona u Hrvatskoj u kojoj su smještene tvrtke poput Hartmanna, Carlsberga, Ligo grupe i ostalih.

Kao krunu ovogodišnjih realiziranih projekata gradonačelnik Jakšić je istaknuo otvorenje Osnovne škole Podolice. Naglasio je da je pred nama razdoblje gradnje novih vrtića i škola, uglavnom znatnih ulaganja u obrazovni sustav.

- Oglas -

– Koprivnicu očekuje novi uzlet nakon što je se poveže s prometnom infrastrukturom. Uskoro ćemo imati i obnovljeno središte i obnovljenu infrastrukturu zahvaljujući Aglomeraciji – poručio je Jakšić.

Neven Bosilj, varaždinski gradonačelnik
Neven Bosilj, varaždinski gradonačelnik // Foto: Ivan Brkić (Glas Podravine)

Svoje čestitke Koprivničankama i Koprivničancima uputili su i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, saborski zastupnik Boris Lalovac i koprivničko-križevački župan Darko Koren.

– Ako županiju gledamo kao jedan vlak, onda je Koprivnica sigurno lokomotiva. Ta lokomotiva ima jake motore, a najjači motor je Podravka. Upravo Podravka i Koprivnica kao lokomotiva imaju društvenu i socijalnu odgovornost za taj cjeloviti vlak – poručio je slikovito župan.

Darko koren, koprivničko-križevački župan
Darko Koren, koprivničko-križevački župan // Foto: Ivan Brkić (Glas Podravine)

Na svečanoj sjednici koprivničkog Gradskog vijeća zaslužnim građanima dodijeljene su medalje i plakete.

Plakete su uručene obrtu Jara, Karate Klubu Podravka, Športsko-ribolovnom klubu Koprivnica, Udruzi žena Hrvatska ruža i VEMO tradeu.

Dobitnici medalja su umirovljeni sportski novinar Mirko Kvakarić, dugogodišnji dobrovoljni darivatelji krvi Ivan Kukec, Ivica Gašparić, Mirko Hemetek i Srećko Tvorić, nogometna sutkinja Ivana Martinčić, bivši načelnik koprivničko-križevačke Policijske uprave Krešimir Papac, koji je odigrao važnu ulogu u Koprivnici za vrijeme Domovinskog rata, profesorica tjelesne kulture Marina Tomac Rojčević i učiteljica Narcisa Kolar.

Podsjetimo, ove godine nije bilo proglašenja počasnog građanina, kao ni nagrade za životno djelo.

FOTO: Ivan Brkić (Glas Podravine)

Foto: Zvonimir Markač

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti