Srijeda, 22. ožujka 2023.

FOTO Izradom ledenih skulptura umjetnici iz Varaždina svijetu poslali poruku mira

Tema ovogodišnjeg ledenog spektakla bila je “Mir u svijetu” u kojima je šestero mladih akademskih kipara iz Hrvatske (Tomislav Hršak, Petar Ćujo, Adrian Marok, Ivan Nestić, Mirna Savić, Ivan Mladenović) iz ledenih blokova oblikovalo ledene skulpture

Preporučujemo

Božićna čarolija polagano kuca na naša vrata, a Rotary Club Varaždin 1181 sada je već tradicionalno organizirao dobrotvorni ledeni spektakl na Franjevačkom trgu u Varaždinu u kojem je uživalo nekoliko stotina sugrađana.

Tema ovogodišnjeg ledenog spektakla bila je “Mir u svijetu” u kojima je šestero mladih akademskih kipara iz Hrvatske (Tomislav Hršak, Petar Ćujo, Adrian Marok, Ivan Nestić, Mirna Savić, Ivan Mladenović) iz ledenih blokova oblikovalo ledene skulpture.

Također, ovogodišnji ledeni spektakl donio je i pokoje iznenađenje, a to su ovom prilikom bili mališani iz Dječjih vrtića iz Varaždina te Društvo naša djeca Varaždin i Studio VANIMA koji su u proteklom periodu, na svoj način kroz crteže, prikazali kako za njih izgleda “Mir u svijetu”.

Radovi mališana nisu pripremljeni samo za ovu posebnu ledenu čaroliju, već će oni imati i svoju zaseban događaj o kojem će Rotary Club Varaždin 1181 naknadno obavijestiti sve zainteresirane, kako bi i one najmlađe nagradili za njihov poseban doprinos ovom sada već tradicionalnom događaju.

Umjetnički direktor ovog događaja je akademski kipar Ivan Mladenović.

Predsjednik Rotary Cluba Varaždin 1181 Stiven Toš i svi članovi kluba zahvalili su svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji događaja ledenih skulptura te svima žele sretan Božić i uspješnu 2023. godinu!

Tekst i foto: Rotary Club Varaždin 1181

 

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti