Nedjelja, 28. travnja 2024.

[FOTO] Izvrsna kolinjska klopa, zabava i druženje na Gastrofestu u Svetoj Ani

Ponuđeni su bili friško stisnuti čvarci, vrhunsko kolinjsko zelje, slasne pečena jetrica z češnekom i jetrica na saftu, zatim krvavice ili čurke sa zeljem i domaći prkači i tradicijske slastice, posebice salenjaki

- Oglas -

Ono što se sad rijetko gdje može naći i doživjeti u Podravini doživjelo je ove subote nekoliko stotina ljubitelja podravske zimske gastronomije u Svetoj Ani.

Najslikovitije i turistički najeksponiranije đurđevačko prigradsko naselje Sveta Ana bilo je premalo da primi sve ono koji su željeli po toplom i sunčanom vremenu uživati u svemu onom što je pripremila TZ grada Đurđevca, MO Sveta Ana zajedno s mnogobrojnim udrugama i ponudila i ove godine kao Podravina Gastrofest, vrhunsko gastronomsko, zabavno i rekreativno događanje, onakvo kakvo se najčešće događalo u podravskim dvorištima nakon kolinja.

– Drago mi je da naša Turistička zajednica ponudom svojih zanimljivih sadržaja, koje uglavnom temelji na tradiciji, privlači velik broj posjetitelja u ovo naš malo prigradsko naselje. Drago mi je također da je u sve uključena i Sveta Ana, koja je primjer zajedničkog rada i uspješne suradnje Grada i mještana. Ovdje se zbilja osjeti jedna pozitivna atmosfera – zaključio je gradonačelnik Hrvoje Janči, te dodao da će mještani i dalje imati svu potporu Grada i Turističke zajednice u provedbi planiranih aktivnosti i manifestacija.

- Oglas -

Već pet godina za redom, prve subote u drugom mjesecu, uz svetojanski društveni dom pripremljena je bogata paleta tradicionalnih okusa i mirisa, odnosno neizostavna prijepodnevna podravska okrijepa. Ponuđeni su bili friško stisnuti čvarci, vrhunsko kolinjsko zelje, slasne pečena jetrica z češnekom i jetrica na saftu, zatim krvavice ili čurke sa zeljem i domaći prkači i tradicijske slastice, posebice salenjaki.

Da nitko od prisutnih stotina ljubitelja zimske podravske gastronomije ne ode gladan i neraspoložen iz male Svete Ane, organizatori su osigurali preko 250 kilograma mesnih proizvoda, a uz to vrhunsku tamburašku glazbu TS Less Banda, kuhano vino, vožnju kočijom i quadovima, a za one otporne na zimske uvjete i željne rekreacije organizirane su i gastrobiciklijada, te planinarski gastropohod.

Kasno poslije podne, veseli i razigrani domaćini, sudionici i organizatori kojima je jedina misija bila da se na Podravina Gastrofestu 2024. svi osjećaju ugodno, sito i radosno, zaključili su da je ovogodišnja misija uspjela i da mogu početi pripreme za novu.

FOTO: djurdjevac.hr

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti