Petak, 2. lipnja 2023.

FOTO NK Lunjkovec prvak treće lige, u obnovi igrališta i inovativna, domaća poduzetnička inicijativa

S natjecateljskim rangom više rastu i troškovi, bit će financijski zahtjevnije, ali se nastavlja i podrška Općine Mali Bukovec, koja prati aktivnosti NK Lunjkovec. Načelnik Darko Marković čestitao je klubu na naslovu prvaka 3. ŽNL skupina Ludbreg

Nogometaši Lunjkovca prvaci su 3. županijske nogometne lige skupine Ludbreg. U 27 utakmica 20 su puta ostvarili maksimalan učinak, tri puta je susret završen bez pobjednika, a samo su četiri puta poraženi. Sve su to ostvarili uz impresivnu gol razliku +76, dali su 114, a primili 38 golova. Najbolji strijelac kluba je Senad Sobota s 32 pogotka, a s tim je učinkom i drugi strijelac lige.

Naslov su osvojili sa 63 boda, pet više od prvih pratitelja Poljanca i Poljoprivrednika iz Kapele Podravske. Dodajmo da je Bukovčan 27 iz Malog Bukovca na kraju četvrti s 53 boda, a Mladost iz Svetog Petra šesta s 31 bodom.

Uz osvajanje naslova u 3. ŽNL skupina Ludbreg nagradu za športsko i korektno ponašanje dobio je upravo NK Lunjkovec. U Kupu Županijskog nogometnog saveza Varaždin Lunjkovec je u prvom kolu poražen 2:1 od varaždinske Mladosti, člana 1. ŽNL. Ovosezonski sportski rezultat bio je povod za susret s predsjednikom kluba. Dominik Balija istaknuo je da će ovaj uspjeh biti upisan u povijest kluba jer je tek jedan od nekoliko takvih kluba koji je osnovan 1974. godine.

– Zahvaljujem svima koji su nas podržavali, posebnu zahvalu upućujem treneru i igračima koji su uložili dosta truda, i na treninzima. Kada smo vidjeli da imamo kvalitetu i vidjeli da mi to stvarno možemo, zaigrali smo još jače – kazao je predsjednik kluba.

Ušlo se u sezonu za koju se ni nije znalo kakva će biti, obzirom na pandemiju.

– Na početku sezone razgovarali smo da budemo u top 5 ekipa, nismo ciljali na prvo mjesto. To je dolazilo iz utakmice u utakmicu. Vidjeli smo da to možemo. Ključne su bile dvije-tri utakmice u drugoj polusezoni, kada smo igrali u općinskom derbiju u Malom Bukovcu i prelomili utakmicu, u prvom poluvremenu s negativnim rezultatom, u drugom pozitivan rezultat. U prvom poluvremenu gubili smo 2:0, a u drugom poluvremenu prelomili smo utakmicu s 4 pogotka.

Motor ove momčadi je napad, naša najjača karika, a tu imamo domaćeg igrača Domagoja Šarca koji svaku utakmicu daje sto posto od sebe. Na polusezoni smo dodali, sada bi se reklo domaćeg dečka, Senada Sobotu koji je dao 32 gola. Špic igrači su i Vedran Zdelar i Zoran Šafarek. To su najjače karike u napadu – dodao je Balija.

– Klub trenutno čini 46 igrača. Tu je 26 seniora, od kojih nas je oko 20 aktivno. Počela su trenirati i djeca što je bitno u ovo vrijeme. Sezona je dugo trajala zbog covida, za mjesec dana već počinje kup i zato počinjemo s prvim treningom. Imali smo sastanak sa svim igračima, želja je da svi ostanu, a da jednog ili dva dovedemo, u prvom dijelu sezone da vidimo gdje smo u 2. ŽNL – najavio je predsjednik NK Lunjkovec novu ligašku sezonu koja bi trebala početi u drugoj polovici kolovoza.

S natjecateljskim rangom više rastu i troškovi, bit će financijski zahtjevnije, ali se nastavlja i podrška Općine Mali Bukovec, koja prati aktivnosti NK Lunjkovec. Načelnik Darko Marković čestitao je klubu na naslovu prvaka 3. ŽNL skupina Ludbreg.

– Imamo tri nogometna kluba u općini. Po teritorijalnoj zastupljenosti NK Lunjkovec pokriva dva naselja, Lunjkovec i Martinić, s najmanje stanovnika, ali s najvećom, a vidjeli smo, i najjačom ekipom. Čestitam im na trudu, organizaciji, ekipiranosti, kolegijalnosti. Uspjeli su zbog svega toga nabrojanoga i ostvarili ono čega do sada u povijesti kluba nije bilo. To je iziskivalo i ulaganje Općine. Krenuli smo s objektom, zamjenom krovišta koju smo završili. Čekali smo da sezona završi da možemo i unutrašnjost obnoviti, sa zamjenom kompletnih instalacija. Tu je i zamjena vanjske stolarije i djelomično unutarnje. Na kraju ide fasada da bi u prekrasnoj prirodi šume Križančije imali dostojni objekt koji će NK Lunjkovec pratiti u višoj ligi – rekao je načelnik.

Uloženo je i u okoliš i samo igralište.

– Uz pomoć Stolarije i pilane Jakopčin iz Malog Bukovca, koja je jedina takva na području općine Mali Bukovec, njihovim dizajnom i projektiranjem, na najnovijim strojevima, osmišljene su i napravljene kućice za gostujuću i domaću ekipu te delegate. NK Lunjkovec je zavrijedio da bude jedan od prvih klubova u županiji, a možda i šire, koji ima tako projektirane kućice, građene doslovno od drvenih cigli. To je novost u području gradnje kuća od drveta, a ovo je bio pilot projekt. Ove kućice za nogometaše su reklama i NK Lunjkovcu i Općini Mali Bukovec koja ima poduzetnika koji može nešto takvo napraviti – naglasio je Marković i dodao da su dosadašnja ulaganja u objekt kluba na razini 200.000 kuna.

– Još će se više uložiti u uređenje unutrašnjosti objekta i fasadu. I na kraju, troškovi natjecanja u višoj ligi su veći. U dogovoru ćemo pratiti i taj dio. Sigurno je da NK Lunjkovec može računati na našu pomoć – zaključio je načelnik Općine Mali Bukovec.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti