Četvrtak, 20. lipnja 2024.

FOTO Olujno nevrijeme ‘poharalo’ ludbreški kraj, hrabri vatrogasci satima na intervencijama

Srušena stabla koja prijete kućanstvima, prepriječene prometnice u cestovnom i željezničkom prometu, djelomično ili potpuno srušena krovišta, dimnjaci i druga infrastruktura prizori su koje su vatrogasci gledali na gotovo svakom koraku

- Oglas -

Nevrijeme s jakom kišom i vjetrom prošlo je u utorak poslijepodne od sjevernog Jadrana preko središnjih i sjevernih do istočnih dijelova zemlje. Ponegdje je bilo izražene grmljavine.

Iznimno teška situacija bila je na ludbreškom području, a o svemu su se oglasili i iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ludbreg.

“Svako malo priroda nas nanovo podsjeća o svojoj nenadmašnoj i neukrotivoj snazi. Upravo takav podsjetnik stigao nam je jučer u popodnevnim satima kada smo svjedočili jakom olujnom nevremenu popraćenom gotovo orkanskim vjetrom, a koji je u svega 40-ak sekundi nanio popriličnu štetu diljem područja našeg grada.

- Oglas -

Prateći nadolazeće vremenske prilike glavnina operativaca VZG-a Ludbreg znala je što slijedi. Pozivi na interventno djelovanje kreću od 16.30 sati te se neprestano nastavljaju tijekom našeg rada. Srušena stabla koja prijete kućanstvima, prepriječene prometnice u cestovnom i željezničkom prometu, djelomično ili potpuno srušena krovišta, dimnjaci i druga infrastruktura prizori su koje zatičemo na gotovo svakom koraku.

Svjesni veličine situacije, već u samom početku, u interventno djelovanje uključujemo gotovo sva društva naše VZG Ludbreg. Podjelom na sektore rada sva dostupna vozila s pripadajućom tehnikom te 70-ak vatrogasaca, po jasno definiranim prioritetima, paralelno je krenulo u sanaciju područja koja uključuju prigradska naselja Globočec, Vinograde Ludbreške, Hrastovsko, Selnik, Sigetec, kao i sam grad Ludbreg. Bilježimo ukupno 27 događaja na kojima je bio potreban naš angažman. Vrijeme završetka operativnog djelovanja bilježimo u 22 sata.

Ovom prilikom zahvaljujemo se svim kolegicama i kolegama, operativcima VZG-a Ludbreg koji su još jednom dokazali da jedinstvenim sustavom zajedništva brzo i efikasno možemo parirati i ovakvoj vrsti nedaća.

Također, zahvaljujemo se i ostalim žurnim službama koje su jučer značajno doprinijele u sanaciji, poglavito djelatnicima HEP-a koji su nas pratili u stopu. Ujedno se zahvaljujemo i našim suseljanima te građanima na strpljenju i velikoj dozi razumijevanja. Ekipa, hvala Vam od srca na svakoj sekundi hrabrosti i rada koju ste jučer potrošili”, stoji u objavi DVD-a Ludbreg.

Foto: DVD Ludbreg

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti