Subota, 15. lipnja 2024.

Za 14 projekata lokalnih turističkih zajednica u Virovitičko-podravskoj županiji osigurano 160.000 eura

Ugovori za dodjelu sredstva dobivena su putem natječaja Hrvatske turističke zajednice iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent, a ukupna potpora turističkim projektima na području Virovitičko-podravske županije iznosi, do sada najvećih, 544.738 eura

- Oglas -

U maloj sali Virovitičko-podravske županije potpisani su ugovori o dodjeli sredstava za projekte lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2024. godini s područja Virovitičko-podravske županije.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su virovitičko-podravski župan Igor Andrović, direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić te predstavnici lokalnih turističkih zajednica s područja Virovitičko-podravske županije.

Ugovori za dodjelu sredstva dobivena su putem natječaja Hrvatske turističke zajednice iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent, a ukupna potpora turističkim projektima na području Virovitičko-podravske županije iznosi, do sada najvećih, 544.738 eura, istaknuli su iz županijske uprave.

- Oglas -

“To je nikad više sredstava na području naše županije za razvoj turizma od Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma i sporta što samo dokazuje da smo prepoznati kao turistička destinacije koja ima veliki potencijal i koja se treba nastaviti sve više razvijati. Ovo su sve hvalevrijedni projekti ostvareni pohvalnom suradnjom naše Turističke zajednice s lokalnim turističkim zajednicama. To su projekti koji će biti realizirani na području cijele naše županije – od sportskih, glazbenih i kulturnih manifestacija, viteških turnira, nabave opreme, razvoja gastro ponude i aktivnog turizma, odnosno svega onoga što upotpunjuje turističku ponudu na području naše županije. S bazom koju smo napravili infrastrukturnim projektima u turizmu, u obnovi kulturne baštine, čuvanjem prirodne baštine, s unaprjeđenjem smještajne ponude, sada imamo jedan cijeli paket za razvoj turizma i prepoznatljivosti na turističkoj karti Hrvatske”, rekao je župan Igor Andrović.

Za 14 projekata lokalnih turističkih zajednica izdvojeno je ukupno 160.046 eura, za tri projekta županijske Turističke zajednice izdvojeno je 270.000 eura, dok je iz Fonda za udružene turističke zajednice izdvojeno 114.692 eura na čiji natječaj su prijavljena dva projekta TZP Vrata Papuka te jedan projekt Klastera Slavonije kroz koji djeluje pet turističkih regionalnih zajednica istočne Hrvatske.

“Ovo je apsolutni rekord za našu županiju, ali i iznimno visoka sredstva u odnosu na ostatak Hrvatske što dokazuje kvalitetno pripremljene projekte. Najviše sredstava, za našu zajednicu, dobiveno je za promociju i promo kampanje, a radit ćemo na hrvatskom tržištu te tržištu Slovenije i Austrije koja su naša najznačajnija emitivna tržišta. Istaknula bih sredstva koja smo dobili za cjelogodišnji ciklus manifestacija pa tako razvijamo outdoor manifestacije koje su iznimno dobar mamac za posjetitelje u našu županiju. Mi smo jedna mala destinacija i dobra sinergija između nas i lokalnih turističkih zajednica iznimno je važna. Sretna sam što imamo izuzetnu suradnju sa svim kolegicama na terenu i što zajedno možemo napraviti sjajne stvari”, kazala je direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić.

Više fotografija pogledajte OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti