Nedjelja, 25. veljače 2024.

FOTO Općina Križ nastavila dugu tradiciju darivanja beba povodom blagdana svetog Nikole

Inače, tijekom 2023. godine rođeno je čak 28 dječaka i 18 djevojčica s područja općine Križ. Od tog broja, tri bebe su peto dijete u obitelji, a tu su i jedni blizance

- Oglas -

I ove godine Općina Križ nastavlja svoju dugu tradiciju darivanja beba povodom blagdana svetog Nikole. Upravo je to, ističe načelnik Marko Magdić, najljepši događaj tijekom cijele godine.

Zahvaljujući Općini Križ koja je kupila dio poklona, vjernim sponzorima kao što je ljekarna Katice Bertović iz Križa, tvrtki Ledo, koji je darivao svoje Ledo medvjediće i Dukatu, koji je donirao svoje proizvode, te vrijednim rukama udruge Ženske ruke, koje su i ove godine napravile unikatne balavce, ove je godine darivano 46 beba.

Inače, tijekom 2023. godine rođeno je čak 28 dječaka i 18 djevojčica s područja općine Križ. Od tog broja, tri bebe su peto dijete u obitelji, a tu su i jedni blizanci.

- Oglas -

Sveti Nikola daruje bebe Općine Križ, odnosno one koje su rođene u proteklih godinu dana, a čiji su roditelji predali zahtjev i ostvarili pravo na jednokratnu novčanu pomoć Općine Križ prilikom rođenja djeteta.

Ovim darivanjem Općina Križ nastoji potaknuti mlade ljude na zasnivanje obitelji i ostanak u Hrvatskoj, a upravo stoga iz proračuna Općine Križ izdvaja se jednokratna pomoć roditeljima prilikom rođenja djeteta u iznosu od 270 do 400 eura. Osim jednokratne novčane pomoći za svaku bebu, tradicije darivanja beba prigodnim poklon paketima za svetog Nikolu te darivanjem preko 200 djece Dječjeg vrtića Križić-Kružić slatkim paketima u prigodi Božića, ove je godine Općina Križ darivala i pedijatrijsku ambulantu u Križu.

Naime, na zamolbu dr. Sanje Maršić Duvnjak i medicinske sestre Marijane Bašica, koje su također nazočile darivanju beba, Općina Križ kupila je medicinsku opremu, infantometar, odnosno takozvano korito za mjerenje beba koje će zasigurno doprinijeti kvaliteti zdravstvene zaštite najmlađih stanovnika, priopćili su iz općinske uprave.

Foto: Općina Križ

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti