Subota, 21. svibnja 2022.

FOTO Osnovna škola u Velikom Bukovcu u novom ruhu, u obnovu uloženo oko 14 milijuna kuna

Valja istaknuti kako je Općina Veliki Bukovec za obnovu škole izdvojila 1.500,00 kuna, Općina Mali Bukovec 1.750.000 kuna, dok je Varaždinska županija osigurala 9.750.000 kuna, a uz to i dodatnih 650.000 kuna za prilagodbu i rekonstrukciju postojećeg dijela škole. Svi učenici nastavu pohađaju u jednoj smjeni

Preporučujemo

Važan je dan za Općinu Veliki Bukovec i Općinu Mali Bukovec jer je i službeno javnosti predstavljena obnovljena zgrada Osnovne škole Veliki Bukovec u čiju je rekonstrukciju uloženo oko 14 milijuna kuna.

Obnovljenu zgradu Osnovne škole Veliki Bukovec, koju pohađaju učenici dviju susjednih općina, u pratnji ravnateljice Željke Marković – Bilić obišli su župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, načelnik Općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić, načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković i pročelnik upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek.

Zgrada Osnovne škole Veliki Bukovec
Zgrada Osnovne škole Veliki Bukovec // Foto: Varaždinska županija

Obilasku su nazočili i članovi školskog odbora, kao i domaći župnik Pavao Mesarić.

Valja istaknuti kako je Općina Veliki Bukovec za obnovu škole izdvojila 1.500,00 kuna, Općina Mali Bukovec 1.750.000 kuna, dok je Varaždinska županija osigurala 9.750.000 kuna, a uz to i dodatnih 650.000 kuna za prilagodbu i rekonstrukciju postojećeg dijela škole. Svi učenici nastavu pohađaju u jednoj smjeni, što je izuzetna stvar.

Župan Stričak zadovoljan je realizacijom ovog velikog projekta.

– U ovom mandatu imamo pet plus dva prioriteta, a među tim je prioritetima i obrazovanje – gradimo sustav jednakih mogućnosti, od vrtićke dobi pa do stupanja u radni odnos. Ove godine započet ćemo s programom talent centara u sklopu naših vrtića, i to već u travnju. Zatim ćemo dograditi potreban prostor ovdje u školi Veliki Bukovec i Sveti Juraj koji će isto krenuti u jednosmjensku nastavu. Samim time ćemo omogućiti realizaciju produženog boravka – istaknuo je župan Stričak, dodavši da će tijekom ožujka biti otvorena zvjezdarnica te dodatni prostor za centre izvrsnosti.

Varaždinski župan Anđelko Stričak
Varaždinski župan Anđelko Stričak // Foto: Varaždinska županija

Varaždinska županija, ističu iz ureda župana, trenutačno priprema investicije u obrazovanju u vrijednosti od 411 milijuna kuna.

– Radi se o dva centra, umjetničko-odgojnom u sklopu Glazbene škole Varaždin u vrijednosti od 110 milijuna kuna i talent centru u sklopu dvorca Šaulovec u vrijednosti od 25 milijuna kuna. U sklopu devet škola trebamo izgraditi sportske dvorane, dok u tri osnovne škole trebamo dograditi dodatni prostor za jednosmjensku nastavu. I u tri srednje škole trebamo dograditi dodatni prostor kako bi te škole mogle razvijati sve ono što je važno – zaključio je župan Stričak, dok je pročelnik Huđek naglasio kako je ovim u Velikom Bukovcu realiziran jedan prekrasni projekt.

Pročelnik Miroslav Huđek u učionici škole u Velikom Bukovcu
Pročelnik Miroslav Huđek u učionici škole u Velikom Bukovcu // Foto: Varaždinska županija

– Objekti i svi sadržaji koji su tu daju jednu puninu da je sav pedagoški standard, koji ovoga trenutka postoji u okviru Republike Hrvatske, tu i ostvaren. Svi učenici osnovne škole ovog upisnog područja moći će ovdje pokazati svoju izvrsnost u punom obimu – rekao je pročelnik.

Najveće zadovoljstvo obnovljenom školom iskazala je ravnateljica škole Željka Marković – Bilić, kao i svi djelatnici te učenici škole.

– Gradnja je započela davne 1994. godine izgradnjom tadašnje trodijelne sportske dvorane. Više od 25 godina trebalo je da se završi prostor. Dvoranu smo izmjestili u novi prostor, sagradili smo šest novih učionica, kuhinju, blagovaonicu, školsku knjižnicu, dobili smo kabinete, a konačno i školsku zbornicu koju nismo imali od 2003. godine. Sve nam je to omogućilo da konačno prijeđemo na jednosmjensku nastavu i naši su učenici tako dobili mogućnost polaziti nastavu kao i ostali učenici u Varaždinskoj županiji – kazala je ravnateljica.

Ravnateljica Osnovne škole Veliki Bukovec Željka Marković - Bilić
Ravnateljica Osnovne škole Veliki Bukovec Željka Marković – Bilić // Foto: Varaždinska županija

Od šest novih učionica jedna je informatička, za učenike od prvog do četvrtog razreda, a zahvaljujući financijskoj pomoći Varaždinske županije, nove su učionice opremljene takozvanim pametnim, odnosno interaktivnim pločama.

– Učenici u višim, ali odsad i oni u nižim razredima mogu pratiti nastavu pomoću novih informacijsko-komunikacijskih tehnologija, a moram istaknuti i da smo uspjeli pokrenuti i produženi boravak te uvesti još jedan, mliječni obrok na početku svakog radnog dana – ponosna je ravnateljica Željka Marković – Bilić.

Načelnici Franjo Vrbanić i Darko Marković također nisu mogli sakriti zadovoljstvo zbog konačne realizacije ovako velikog projekta te su se zahvalili Varaždinskoj županiji na svesrdnoj pomoći u realizaciji ovog projekta.

Franjo Vrbanić, načelnik Općine Veliki Bukovec
Franjo Vrbanić, načelnik Općine Veliki Bukovec // Foto: Varaždinska županija

– Prije točno tri godine smo krenuli s Varaždinskom županijom u realizaciju ovog projekta. Dobili smo prekrasan prostor u kojem ne samo da se ugodnije osjećaju učenici, nego i nastavnici koji rade. S druge strane, ovaj će prostor pridonijeti boljem produženom boravku djece, a samim time i društvenom životu općine – rekao je načelnik Vrbanić.

Darko Marković, načelnik Općine Mali Bukovec
Darko Marković, načelnik Općine Mali Bukovec // Foto: Varaždinska županija

Načelnik Marković istaknuo je, pak, kako su mještani dviju općina dobili vrijednost koja je jako dugo čekana. Najavio je i uređenje okoliša škole čime bi cijeli prostor bi ugodniji za boravak učenika i rad djelatnika.

Osnovna škola Veliki Bukovec u 17 razrednih odjela ima 232 učenika s područja dviju općina – Velikog i Malog Bukovca.

Foto: Varaždinska županija i Zvonimir Markač

Varaždinski župan Anđelko Stričak okušao se u odbojci Dječaci u narodnim nošnjama Dvorana škole u Velikom Bukovcu Zgrada Osnovne škole Veliki Bukovec Obilazak sportske dvorane u Velikom Bukovcu Posjet školi u Velikom Bukovcu Zgrada Osnovne škole Veliki Bukovec Posjet školi u Velikom Bukovcu

- Advertisement -

Najnovije objave