Četvrtak, 29. veljače 2024.

FOTO Podravka se pridružila projektu ‘Šuma hrane’ i u Koprivnici zasadila svoj voćnjak

Podravka je za svoj voćnjak odabrala šljive, jabuke, breskve, višnje i kruške, a zahvaljujući sadnji po principu permakulture, nisu korištene nikakve kemikalije

- Oglas -

Podravka se priključila projektu svjetske organizacije za zaštitu prirode ‘Šuma hrane’ te u suradnji s koprivničkim Komunalcom na zemljištu kod bazena Cerine posadila svoj voćnjak.

Koprivnica svojom geolokacijom pripada području Europske Amazone, UNESCO-va rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, a ovim projektom dodatno se želi osvijestiti važnost brige za planet Zemlju, a samim time i dobrobit svakog njenog stanovnika.

Podravka zasadila svoj voćnjak
Foto: Podravka

Podravka je za svoj voćnjak odabrala šljive, jabuke, breskve, višnje i kruške, a zahvaljujući sadnji po principu permakulture nisu korištene nikakve kemikalije.

- Oglas -

Uz navedene voćke, zasađeno je i mnoštvo bobičastog voća, aromatičnog bilja, povrća i cvijeća, a sve kako bi se omogućilo održavanje produktivnih ekosustava koje odlikuju bioraznolikost i stabilnost, a samim time i samoodrživost, poručili su iz Podravke.

Predsjednica uprave Podravke Martina Dalić
Foto: Podravka

Prilikom sadnje korišten je kompost prve klase DomKo koji se proizvodi u kompostani Herešin, a u koju se odvozi i biootpad iz Podravke.

Kompostiranjem se na ovaj način zatvara prirodni ciklus kruženja tvari u prirodi. Od biorazgradivih otpadaka nastaju vrijedne organske tvari kojima se prihranjuju biljke tijekom sadnje.

U sadnji su sudjelovale predsjednica uprave Podravke Martina Dalić, direktorica poslovne održivosti i zelene transformacije Nataša Mikuš Žigman, predsjednica uprave Komunalca Nataša Tetec i inženjerka hortikulture Komunalca Nataša Njegovec, dok je inicijativu ispred Grada Koprivnice podržala dogradonačelnica Ksenija Ostriž.

Podravka zasadila svoj voćnjak
Foto: Podravka

Nakon usvajanja nove Nutritivne strategije za razdoblje do 2027. te ususret predstavljanju Strategije održivost poslovanja za razdoblje do 2030., ovo je samo još jedna u nizu aktivacija kojima Podravka promiče društveno odgovorno poslovanje i važnog očuvanja okoliša, istaknuli su iz Podravke.

Podravka zasadila svoj voćnjak
Foto: Podravka
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti