Četvrtak, 18. srpnja 2024.

FOTO Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Koprivnici obilježen Dan antifašističke borbe

Vijence i svijeće položile su zajedničke delegacije Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, delegacija udruge antifašista i antifašističkih boraca grada Koprivnice, Židovske općine Koprivnica te Vijeća srpske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije

- Oglas -

Dan uoči obilježavanja Dana antifašističke borbe, kojim se obilježava sjećanje na 22. lipnja 1941. kada je u šumi Brezovica kod Siska ustrojen Prvi sisački partizanski odred, položeni su vijenci i zapaljene svijeće na Spomen području Danica, Gradskom groblju kod središnjeg križa i kod grobnice palih boraca, na židovskom i pravoslavnom groblju u Koprivnici te na groblju u Jagnjedovcu.

Spomen obilježje Danica
Izvor fotografije: Grad Koprivnica

Vijence i svijeće položile su zajedničke delegacije Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, delegacija udruge antifašista i antifašističkih boraca grada Koprivnice, Židovske općine Koprivnica te Vijeća srpske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije.

Spomen obilježje Danica
Izvor fotografije: Grad Koprivnica

Uime Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke u delegaciji su bili zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, župan Darko Koren, član Županijske skupštine Željko Pintar, gradski vijećnici Vesna Peršić Kovač i Timon Fabijanec, županijska vijećnica Marijana Lokotar i predsjednik udruge koprivničkih antifašista Rade Prosenjak.

- Oglas -
Obilježavanje Dana antifašističke borbe
Izvor fotografije: Grad Koprivnica

“Borba je to bila u kojoj smo jasno rekli što je ispravno, a što nije. Današnjim polaganjem vijenaca želimo ponovno poslati poruku te ukazati na vrijednosti koje su ispravne. Uvijek počinjemo s Danice i uvijek nam je posebno ovo mjesto, mjesto pijeteta. Mjesto gdje smo bili prvi. Svakodnevnim aktivnostima, akcijama, javnim politikama i odlukama treba ukazati na ono što nije dobro”, poručila je zamjenica Ostriž.

Željko Pintar, Ksenija Ostriž i Darko Koren
Izvor fotografije: Grad Koprivnica

“Našu Hrvatsku vidim kao kuću u kojoj svi živim i mogu reći da nije do kraja uređena. Potrebni su još određeni završni radovi kako bismo u potpunosti bili u njoj sretni i sretno živjeli. Važno je istaknuti da su se temelji te kuće počeli graditi upravo u ono vrijeme koje danas obilježavamo. Tim generacijama i pojedincima potrebno je odati priznanje i zahvalu te uvijek isticati kako je to bio početak gradnje buduće sretne kuće zvane Hrvatska”, kazao je župan Darko Koren.

Foto: Grad Koprivnica

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti