Petak, 19. srpnja 2024.

Na Spomen području Danica održan molitveni spomen za stradale žrtve u Drugom svjetskom ratu

Zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i zamjenik župana Ratimir Ljubić naglasili su važnost njegovanja kulture sjećanja, posebno u mladim generacijama, kako se strahote totalitarnih režima nikada više ne bi ponavljale

- Oglas -

U organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Koprivnice i Vijeće srpske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije u subotu je na Spomen području Danica održan molitveni pomen – parastos za stradale pripadnike srpske zajednice i sve žrtve logora Danica u Drugom svjetskom ratu.

Suorganizatori su bile srpske pravoslavne crkvene opštine Koprivnica i Veliki Poganac.

Počast su uime Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije odali zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji su se u prigodnim govorima prisjetili važnosti njegovanja kulture sjećanja, posebno u mladim generacijama, kako se strahote totalitarnih režima nikada više ne bi ponavljale.

- Oglas -

Parastos su predvodili pravoslavni svećenici Radovan Dimitrić i Branislav Todorović. Nakon liturgije za sve stradale žrtve, obilježavanje je nastavljeno razgledavanjem izložbe ‘Od Danice do Jasenovca’ autora Martine Barešić i Đorđa Mihovilovića u novouređenom izložbenom prostoru pod stručnim vodstvom višeg kustosa i povjesničara Dražena Ernečića.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti