Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO Predsjednik VZG-a Koprivnice Slavko Tucaković: ‘Mi smo vatrogasna snaga i snaga naših građana’

Vatrogasna zajednica grada Koprivnice u petak je održala svoju 72. redovnu godišnju skupštinu na kojoj su se okupili svi predsjednici, zapovjednici i tajnici gradskih DVD-ova, kao i gosti iz Grada Koprivnice i prijateljskih vatrogasnih zajednica

- Oglas -

Vatrogasna zajednica grada Koprivnice u petak je održala svoju 72. redovnu godišnju skupštinu na kojoj su se okupili svi predsjednici, zapovjednici i tajnici gradskih DVD-ova, kao i gosti iz Grada Koprivnice i prijateljskih vatrogasnih zajednica.

Skupštinu je vodio predsjednik VZG-a Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske, a izvješće o radu za 2023. godinu predstavio je zapovjednik Željko Cvrtila.

Nabrojene su brojne aktivnosti koje je svako društvo lani uspješno realiziralo, kao i one koje su organizirane na razini zajednice, poput taktičko-pokaznih vježbi, obilježavanja Dana vatrogastva i slično. Poseban naglasak bio je na angažmanu 118 vatrogasaca (dobrovoljnih i profesionalnih) uz desetke vozila i utrošenih 1360 radnih sati na intervenciji obrane od poplave nakon izlijevanja rijeke Drave, istaknula je Sonja Markić, izvjestiteljica VZG-a.

- Oglas -

Pohvale za aktivan rad došao je i od gostiju, predstavnika vatrogasnih zajednica gradova Čakovca, Varaždina, Vrbovca i Križevaca koji su redom naglasili kako koprivnička zajednica svojim radom i kvalitetom može biti primjer drugima.

Okupljenima se obratio i Darko Palaš, predsjednik Vatrogasne zajednice koprivničko-križevačke županije koji je zahvalio svima koji su sudjelovali na obrani od poplave, a bila je to i prilika da on i zapovjednik Zvonimir Habijan Slavku Tucakoviću uruče i zahvalnicu za njegov angažman u toj najopsežnijoj intervenciji u povijesti županije.

Kao dugogodišnji prijatelji i suradnici, gosti na skupštini bili su i predstavnici Gasilske zveze Domžale. Njihov predsjednik Matjaž Korošec kazao je kako se i Slovenija lani našla na udaru poplava te izrazio nadu da do takvih situacija više neće doći ni u Sloveniji niti u Hrvatskoj. Uručio je i prigodne poklone Slavku Tucakoviću, Mišelu Jakšiću, dopredsjedniku VZG-a Darko Jurkoviću i predsjedniku DVD-a Koprivnica Nikolu Sočevu.

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Jakšić koji je pohvalio rad VZG-a i svih DVD-a te kazao kako izvješće o radu pokazuje koliko se radilo, vježbalo, osvajalo natjecanja, nabavljala oprema i na kraju koliko je bila važna pomoć vatrogasaca u prirodnim nepogodama, u gradu, ali i šire. Dotaknuo se i skorašnjeg obilježavanja 150. godišnjice DVD-a Koprivnica koje će se krajem svibnja održati u Koprivnici, a koje će u tri dana grad pretvoriti u vatrogasno središte Hrvatske.

Okupljenima se na kraju obratio i predsjednik VZG-a Slavko Tucaković naglasivši važnost suradnje vatrogasnih zajednica sjevera Hrvatske kako bi se razmijenila iskustva na korist svih.

- Oglas -

– Još jednom ponavljam, mi smo vatrogasna snaga i snaga naših građana i na tome ću inzistirati u svakoj prilici. Zahvaljujem Gradu Koprivnici na podršci i financijskim sredstvima koje ćemo itekako opravdati svojim radom, kao što smo radili i lani – rekao je predsjednik Tucaković.

Foto: VZG Koprivnica

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti