Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO Predivan novouređeni đurđevački Trg svetog Jurja pun šarenila, brojni građani uživali u cvijeću, pjesmi, plesu i ribama

Proljetni sajam, nastupi vrtićaraca i osnovnoškolaca, ribičija i riblji specijaliteti, konjičke utrke i brojni drugi sadržaji oduševili su posjetitelje

- Oglas -

Lijepo i sunčano vrijeme, mnogobrojna publika, cvijeće, pjesma, ples i djeca bili su najljepši okvir za otvaranje Proljetnog sajma na novouređenom đurđevačkom Trgu svetog Jurja.

Baš kako je bilo najavljivano, trg ih je dočekao uređen do Dana grada pa su mnogi došli uživati pod krošnjama njegovih stabala i u svemu onom što je đurđevačka Turistička zajednica te sve javne gradske ustanove, velik broj udruga s područja grada, OPG-ovi i domaće radinosti na njegovoj novouređenoj plohi pripremili za mnogobrojne posjetitelje.

U bogatom i raznolikom prigodnom kulturno-umjetničkom programu nastupali su razigrani mališani Dječjeg vrtića Maslačak, dječja skupina KUD-a Petar Preradović, Mali folklor Osnovne škole Đurđevac, Tamburaški sastav Osnovne škole Đurđevac te Mažoretkinje Grada Đurđevca uz nastup Tamburaškog sastava Avantura.

- Oglas -

Sve je njih na početku pozdravio gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči koji je izrazio zadovoljstvo što ih je Trg svetog Jurja dočekao spreman te svim sugrađanima poželio sretan Dan grada i blagdan zaštitnika svetog Jurja uz želju da svatko u programu “Đurđeva v Đurđevcu 2024.” pronađe nešto zanimljivo za sebe i da svi zajedno iskoriste vrijeme za zabavu i druženje.

Druženja je bilo na proljetnom sajmu i prodajnoj izložba cvijeća, na kojem je 30-ak izlagača ljepotom svojeg cvijeća privuklo brojne ljubitelje cvijeća, ali i slatkoga jer su članice udruga žena s područja grada pripremile i slastice za sladokusce.

Mnoge je privukla i Đurđevečka ribičija na trgu. Ova tradicionalna gastro-priredba, organizirana osmi put, i ove je godine dala priliku pecarošima-amaterima da u 12-metarskom bazenu sami upecaju svoju ribu. U redu se čekalo i na pečenu ribu na kotlu i na rašljama, koja se promotivno prodavala.

Odaziv građana na ovu gastro-priredbu je bio velik, kako za kušanje ribljih specijaliteta, tako i za pecanje, u čemu su se najviše okušali najmlađi. Organizator ove gastro priredbe bili su đurđevačka Turistička zajednica, Stari grad d.o.o., ŠRK Peski i ŠRK Picok.

U subotu su se od jutra članovi konjičkih klubova okupili na Croatia konjičkom kupu i uz skupljanje bodova mogli su uživati u ljepotama prirode oko Staroga grada i Park-šume Borik.

- Oglas -

Foto: Grad Đurđevac

Cijeli program Đurđeva možete pogledati OVDJE, a više fotografija iz Đurđevca pogledajte OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti