Srijeda, 31. svibnja 2023.

FOTO Proslava Dana Općine Kloštar Podravski, načelnik Pavlović: ‘Sretan sam čovjek’

Svečanost je obilježilo bratimljenje dviju općina, Kloštra Podravskog i Jasenica, kao i proglašenje generala pukovnika u mirovini Mladena Markača počasnim građaninom Općine Kloštar Podravski

Dani su Općine Kloštar Podravski. Pripremljen je iznimno bogat program, a najsvečaniji dio svakako je svečana sjednica Općinskog vijeća.

U Domu kulture u Kloštru Podravskom svečanost je u četvrtak obilježilo bratimljenje dviju općina, Kloštra Podravskog i Jasenica, kao i proglašenje generala pukovnika u mirovini Mladena Markača počasnim građaninom Općine Kloštar Podravski.

Stipe Vulić
Stipe Vulić, načelnik Općine Jasenice // Foto: Zvonimir Markač

Najprije su načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović i načelnik Općine Jasenice Stipe Vulić potpisali Povelju o suradnji i prijateljstvu, a zatim je general pukovnik u mirovini i počasni građanin Koprivničko-križevačke županije Mladen Markač proglašen i počasnim građaninom Općine Kloštar Podravski za izniman doprinos u stvaranju samostalne i suverene Republike Hrvatske.

General pukovnik Mladen Markač
General pukovnik Mladen Markač // Foto: Zvonimir Markač

O njegovom životnom putu prikazan je i prigodni film, a uz zahvale na ukazanoj časti, general pukovnik Markač izrazio je zadovoljstvo napretkom Hrvatske, istaknuvši kako ne smijemo zaboraviti žrtve branitelja i način na koji je stvorena naša država. Zahvalio je Općini Kloštar Podravski koja brine o svojim mještanima te Koprivničko-križevačkoj županiji koja ravnomjerno ulaže u sve svoje krajeve, ujedno čestitavši svim mještanima Dan Općine.

FOTO-VIDEO General pukovnik Mladen Markač proglašen počasnim građaninom Općine Kloštar Podravski

Na samom početku okupljenima se obratila predsjednica Općinskog vijeća Marija Šimunko, zahvalivši svima koji su doprinijeli razvoju Općine Kloštar Podravski.

Marija Šimunko, predsjednica Općinskog vijeća Općine Kloštar Podravski
Marija Šimunko, predsjednica Općinskog vijeća Općine Kloštar Podravski // Foto: Zvonimir Markač

Načelnik Siniša Pavlović, pak, istaknuo je važnost kvalitetne suradnje između Općine Kloštar Podravski, Koprivničko-križevačke županije i države, a izrazio je veliko zadovoljstvo zbog realiziranih projekata, kao i onih koji su tek pred njima.

Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski
Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski // Foto: Zvonimir Markač

“Sretan sam čovjek. Sretan sam što se rađaju nova prijateljstva, sretan sam što je naša općina dobila hrvatskog heroja za svog počasnog građanina. Na području općine u tijeku su radovi vrijedni 20 milijuna eura, a prijavili smo i nove projekte vrijedne 20 milijuna eura. Najvažniji nam je projekt termalnih toplica, koji se realizira u sklopu razvojnog sporazuma, a koji će donijeti velike koristi, posebno u smislu turizma”, istaknuo je, među ostalim, načelnik Pavlović, uz riječi Mladena Markača: “Neka nas sve čuva dragi Bog, kako bi mi čuvali Lijepu Našu.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kloštar Podravski
Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kloštar Podravski // Foto: Zvonimir Markač

Svečanosti su uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, a svečanost nije propustila ni predsjednica Podravkine uprave Martine Dalić.

“Ponosan sam zbog dugogodišnje suradnje Općine Kloštar Podravski i Koprivničko-križevačke županije, a posebno nas veseli što smo zajednički izgradili novu školsku sportsku dvoranu, što je kruna našeg partnerstva. Naš put je otvoren novim ciljevima, a u svim planovima imate podršku Županije, kao i svih razina vlasti. Čestitam generalu pukovniku Markaču na priznanju počasnog građanina te se slažem s važnošću zajedništva i skromnosti, što on često naglašava. Također, čestitam i na sporazumu o prijateljstvu s Općinom Jasenica. Svi uspjesi koje je ova Općina ostvarila dovoljno govore o vašem radu te se nadam kako ćemo zajednički graditi još bolje općine, gradove, županije i cijelo društvo. Čestitam vam na svim postignućima i želim vam da u veselju proslavite Dan Općine”, istaknuo je župan Koren.

Darko Koren, koprivničko-križevački župan
Darko Koren, koprivničko-križevački župan // Foto: Zvonimir Markač

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborski zastupnik i načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota pozdravio je okupljene uime predsjednika Hrvatskog sabora, kao i saborskih zastupnika Josipa Đakića i Mišela Jakšića.

“Čestitam generalu pukovniku Markaču na ovom priznaju, a Općini Kloštar Podravski na svim projektima koje je realizirala, kao i na budućim planovima. Mi Podravci smo previše samozatajni te nas ponekad treba netko drugi pohvaliti i istaknuti naše uspjehe. Ova je općina veliko gradilište, a u pitanju su milijunski iznosi koji će unaprijediti životni standard mještana. Tako je i u drugim općinama, kao i u cijeloj županiji, i to nas čini ponosnima jer pokazuje koliko brinemo o razvoju ovog kraja, a ujedno pokazuje i potrebu za očuvanjem takvog ustroja. Veselim se budućim investicijama u Općini Kloštar Podravski i vjerujem da ćemo nastaviti odličnu suradnju. Čestitam vam vaš Dan”, poručio je Sobota.

Darko Sobota, načelnik Općine Kalinovac i saborski zastupnik
Darko Sobota, načelnik Općine Kalinovac i saborski zastupnik // Foto: Zvonimir Markač

Uime predstavnika jedinica lokalne samouprave obratio se načelnik Gole Stjepan Milinković te Općini Kloštar Podravski uputio čestitke na svemu ostvarenome i zaželio puno uspjeha u budućnosti. Njegov nadahnuti govor možete pogledati OVDJE.

Stjepan Milinković, načelnik Općine Gola
Stjepan Milinković, načelnik Općine Gola // Foto: Zvonimir Markač

Za glazbeni ugođaj bile su zaslužne članice ženskog glazbenog sastava Gorbonuk. Njihov nastup možete pogledati OVDJE.

Marija Šimunko, Mladen Markač i Siniša Pavlović

Foto: Zvonimir Markač

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti