Srijeda, 31. svibnja 2023.

FOTO-VIDEO General pukovnik Mladen Markač proglašen počasnim građaninom Općine Kloštar Podravski

Načelnik Siniša Pavlović je generalu pukovniku Mladenu Markaču predao povelju počasnog građanina za izniman doprinos u stvaranju samostalne i suverene Republike Hrvatske

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kloštar Podravski posebno je dirljivo bilo na proglašenju počasnog građanina.

Ta čast i privilegija pripala je generalu pukovniku Mladenu Markaču, heroju Domovinskog rata, inače rođenom Đurđevčaninu, velikom prijatelju podravskog kraja, Općine Kloštar Podravski i načelnika Siniše Pavlovića.

Načelnik je generalu pukovniku predao povelju počasnog građanina za izniman doprinos u stvaranju samostalne i suverene Republike Hrvatske, a čestitkama se pridružila i predsjednica Općinskog vijeća Općine Kloštar Podravski Marija Šimunko, kao i svi ostali prisutni uzvanici.

FOTO Proslava Dana Općine Kloštar Podravski, načelnik Pavlović: ‘Sretan sam čovjek’

O njegovom životnom putu prikazan je i prigodni film, a uz zahvale na ukazanoj časti, general pukovnik Markač izrazio je zadovoljstvo napretkom Hrvatske, istaknuvši kako ne smijemo zaboraviti žrtve branitelja i način na koji je stvorena naša država. Zahvalio je Općini Kloštar Podravski koja brine o svojim mještanima te Koprivničko-križevačkoj županiji koja ravnomjerno ulaže u sve svoje krajeve, ujedno čestitavši svim mještanima Dan Općine.

U nastavku vam donosimo govor generala pukovnika Mladena Markača, počasnog građanina Općine Kloštar Podravski.

Foto: Zvonimir Markač

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti