Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Prva adventska svijeća upaljena u Podravskim Sesvetama

To je svijeća postilica ili prorokova svijeća, a simbolizira nadu i iščekivanje

- Oglas -

Sesvečki vjernici večeras su upalili prvu od četiriju svijeća u adventskom vijencu u parku ispred župne crkve Svih Svetih.

To je svijeća postilica ili prorokova svijeća, a simbolizira nadu i iščekivanje. Došašće je liturgijsko vrijeme priprave za Božić prožeto čežnjom i iščekivanjem Spasitelja svijeta – Krista. Spominjemo se njegova prvog dolaska na svijet, a razmišljamo i o drugome, slavnome. To je vrijeme nade prožete radošću, vrijeme vjere, obraćenja i pripravljanja puta Onome koji dolazi djelotvornom ljubavi.

Kratku liturgiju predvodio je župnik sesvečki Mario Rukelj, uz prisustvo predstavnika Vatrogasne zajednice Podravske Sesvete, HFD Sesvečice, Lovačke udruge Jelen, UDVDR-a ogranak Podravske Sesvete te svih ostalih pobožnih Sesvečana koji su svojim prisustvom, molitvama, mislima i djelima izrazili svoju duboku svjesnost i nutarnje sabranje.

- Oglas -

U došašću su svakog jutra i zornice – vjernicima omiljene rane mise, koje imaju pokornički značaj, jer valja ustati vrlo rano da se stigne u crkvu.

Foto: Stjepan Jagić

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti