Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Koprivnički kartingaš Leon Zelenko sedmi je na svijetu, u Portugalu je pokazao kakav je as

Iza Leona su brojni uspjesi u 2022. godini. Pobijedio je na europskom finalu u Le Mansu, odvozio je sjajnu sezonu u međunarodnom Sport Stil Cupu, a slavio je i u Prvenstvu Hrvatske. Za kraj je i sedmi u svijetu

Preporučujemo

Za kraj izuzetno uspješne sezone mladom koprivničkom kartingašu Leonu Zelenku, članu nizozemskog tima JJ Racing, ostalo je još samo odvoziti Svjetsko prvenstvo u Portugalu, u gradu Portimão.

Leon Zelenko je 2019. godine na istoj stazi osvojio drugo mjesto na svjetskoj smotri, a tri godine kasnije išao je po naslov svjetskog prvaka u posljednjoj godini juniorskog staža.

U tome nije uspio, ali biti sedmi na svijetu je fantastičan rezultat. Tim više jer je u finalnoj utrci krenuo s 21. mjesta. A tako je bilo jer je u kvalifikacijskim utrkama imao taj problem što je u jednoj morao odustati jer su ga ‘izbacili’ sa staze pa je izgubio dosta bodova.

Bravo za Leona i njegov tim, bravo za njegovog mehaničara Marijana Ganžulića – Gansa, bravo za Leonove roditelje, ali i za sve njegove fanove diljem Hrvatske i svijeta koji mu pružaju bezrezervnu podršku.

Leon Zelenko i njegov mehaničar Marijan Ganžulić Gans
Mehaničar Marijan Ganžulić Gans i Leon Zelenko // foto: Facebook Leon Zelenko

Inače, na utrkama u Portugalu nastupilo je 394 vozača iz 60 država svijeta. I to sve govori.

Iza Leona su brojni uspjesi u 2022. godini. Pobijedio je na europskom finalu u Le Mansu, odvozio je sjajnu sezonu u međunarodnom Sport Stil Cupu, a slavio je i u Prvenstvu Hrvatske. Za kraj je i sedmi u svijetu.

Leon Zelenko je dosad, u ovih 10 godina, već postao najtrofejniji vozač u povijesti kartinga u Hrvatskoj, a ne sumnjamo da ga tek čekaju najveći uspjesi. Jer, 14 mu je godina tek…

Leon Zelenko
Leon Zelenko // Foto: Privatna arhiva
Danijel i Leon Zelenko
Danijel i Leon Zelenko // Foto: Facebook Leon Zelenko
Zelenko i Ganžulić
Leon Zelenko i Marijan Ganžulić Gans // Foto: Facebook Leon Zelenko
Marijan Ganžulić i Leon Zelenko
Marijan Ganžulić i Leon Zelenko // Foto: Privatna arhiva
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti