Utorak, 23. srpnja 2024.

FOTO Pustakovčani odradili sezonu za pamćenje, a sada ih očekuju novi veliki izazovi

Pustakovčani su prošle sezone uvjerljivo osvojili naslov prvaka u Četvrtoj ŽNL, a u novoj sezoni u Trećoj ŽNL imaju visoke ambije. U ljetnom prijelaznom roku bilo je puno promjena. Pogledajte tko je otišao iz kluba, a tko je sve pojačao momčad trenera Matije Husajne

- Oglas -

Nogometaši Jedinstva iz Pustakovca uvjerljivo su prošle sezone osvojili naslov u Četvrtoj ŽNL koprivničko-križevačkoj. Momčad Matija Husajne u 17 odigranih susreta upisala je čak 15 pobjeda i samo dva poraza, osvojivši pritom 45 bodova uz gol-razliku 84:26, te drugoplasirani Bušpan iz Kozarevca ostavio na minus pet.

– Osvojili smo prvo mjesto prvenstveno zahvaljujući dobrim igračima i dobroj igri. Bilo je dobrih trenutaka, ali bilo je i kriza. Prije dvije godine sam preuzeo mjesto trenera i obećao sam vodstvu kluba da ću se potruditi kroz tri godine ući u Drugu županijsku ligu. Vidjet ćemo što nam budućnost nosi, s obzirom na to da je došlo do reorganizacije Treće ŽNL, pa umjesto jedinstvene lige sada imamo dvije, koprivničku, u kojoj ćemo mi nastupiti, i križevačku – kazao je Husajna.

Matija Husajna, trener Jedinstva iz Pustakovca
Matija Husajna, trener Jedinstva iz Pustakovca // Foto: NK Jedinstvo Pustakovec

Zahvalio je upravi kluba što je vjerovala u njega i njegovu momčad te što mu je, kako kaže, pružila priliku i pomogla u svim segmentima, a posebno blagajniku Damiru Budinu, tajniku i kapetanu momčadi Mihaelu Budinu, predsjedniku i najboljem strijelcu lige Goranu Kosu i, naravno, navijačima.

- Oglas -

Zanimljivo je da Pustakovčani nisu osvojili naslov prvaka otkako je samostalne Hrvatske pa ne čudi i da je na kraju prvenstva slavlje bilo za pamćenje.

Slavlje nogometaša Jedinstva iz Pustakovca nakon osvojene Četvrte ŽNL
Slavlje nogometaša Jedinstva iz Pustakovca nakon osvojene Četvrte ŽNL // Foto: NK Jedinstvo iz Pustakovca

No, vremena za odmor nema jer su pred Jedinstvom novi veliki izazovi, pogotovo na velike ambicije. Za novu sezonu valja se dobro pripremiti, igrački i logistički, a valja i zatvoriti financijsku konstrukciju. Pomoć sponzora i općine Koprivnički Ivanec sve je prisutnija i snažnija, a doznajemo da će novi glavni sponzor kluba biti i tvrtka Montažne kuće DLB iz Varaždina, čiji je direktor Dražen Brlek, s kojom Husajna poslovno surađuje, među ostalim i na održavanju stadiona u Varaždinu.

Iz Jedinstva, kako nam je otkrio Husajna, otišli su Zoran Kičin, Edi Mađarić, Tomislav Foruglaš i Tomislav Vidović, ali lista pojačanja je poveća.

Pojačanja Jedinstva za novu sezonu u Trećoj ŽNL
Pojačanja Jedinstva za novu sezonu u Trećoj ŽNL // Foto: NK Jedinstvo Pustakovec

U klub su stigli Patrik Talaić (21) iz Mičetinca, Andrej Ivančan (21) iz Mičetinca, poznat i kao ‘Modrić’, povratnik Antonio Budin (22), David Husajna (17) iz Radnika Križevci, Dejan Šestak (35) iz Fugaplasta Gola, Renato Besten (31) iz Zagorca Koprivnica i Leo Popec (21) iz Graničara Novo Virje i vratar Luka Harači (24) iz Udarnika Zablatje.

Pustakovčani su nakon nekoliko odigranih ljetnih turnira započeli i s pripremama za novu sezonu, a već su odigrali i dvije prijateljske utakmice. U Reki je Jedinstvo slavilo s 8:5, a u Koprivničkim Bregima je Husajnina momčad pobijedila domaću Mladost s 3:2. Ove subote u 18 sati u Pustakovcu će ugostiti Močile, dok bi do početka prvenstva trebali još igrati protiv Prekodravca iz Ždale, Sabarije iz Subotice Podravske, Omladinca iz Herešina i Sloge iz Koprivničkog Ivanca.

- Oglas -

– Važno je dobro se pripremiti i da nas zaobiđu ozljede. Konkurencija je jaka, u momčadi imamo spoj mladosti i iskustva. Cilj nam je boriti se za najviše plasmane, no svjesni smo jačine lige i da nam neće biti lako – zaključio je trener Matija Husajna.

Novi igrači Jedinstva iz Pustakovca

Andrej Ivančan
Andrej Ivančan // Foto: NK Jedinstvo Pustakovec
Antonio Budin
Antonio Budin // Foto: NK Jedinstvo Pustakovec
David Husajna
David Husajna // Foto: NK Jedinstvo Pustakovec
Dejan Šestak
Dejan Šestak // Foto: NK Jedinstvo Pustakovec
Leo Popec
Leo Popec // Foto: Nk Jedinstvo Pustakovec
Luka Harači
Luka Harači // Foto: NK Jedinstvo Pustakovec
Patrik Talaić
Patrik Talaić // Foto: NK Jedinstvo Pustakovec
Renato Besten
Renato Besten // Foto: NK Jedinstvo Pustakovec

Proslava naslova prvaka u Četvrtoj ŽNL

Matija Husajna sa svojom obitelji
Foto: NK Jedinstvo iz Pustakovca
Proslava naslova prvaka Jedinstva iz Pustakovca
Foto: NK Jedinstvo iz Pustakovca
Proslava naslova prvaka Jedinstva iz Pustakovca
Foto: NK Jedinstvo iz Pustakovca
Goran Kos
Foto: NK Jedinstvo iz Pustakovca
Proslava naslova prvaka Jedinstva iz Pustakovca
Foto: NK Jedinstvo iz Pustakovca
Načelnik Općine Koprivnički Ivanec Zoran Vrabelj
Foto: NK Jedinstvo iz Pustakovca
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti